Nemzetközi foci

Súlyosan megsérült a horvát futball ékköve

Súlyosan megsérült Lukas Kacavenda, az NK Lokomotiva Zagreb utánpótlás-válogatott támadó középpályása, akit meg is kellett műteni és horvát lapértesülések szerint az új szezon első részét kénytelen lesz kihagyni.

Kapcsolódó
A ManUnitedtől igazolt középpályást a PL újonca
A brazil válogatott Andreas Pereira a Fulhamben folytatja.

Kacavenda klubja hollandiai felkészülése során szenvedett térdsérülést, az előzetes vizsgálatok azt mutatták, az elülső keresztszalagokkal nincs komoly baj, és hamarosan visszatérhet a pályára.

Zágrábba visszatérve azonban alaposabb orvosi vizsgálaton esett át és a Sportske novosti azt írta, a mágneses rezonanciavizsgálat (MRI) olyan súlyos problémát tárt fel, hogy a 19 éves középpályást meg kell műteni.

A beavatkozást több hónapos rehabilitáció követi, azaz az első előrejelzések szerint csak a szezon második részében léphet pályára.

Kacavenda a Lokomotiva legértékesebb játékosa, a Transfermarkt ötmillió euróra becsüli, de klubja már a téli átigazolási időszakban többet kereshetett volna rajta. A hírek szerint az olasz Genoa állítólag nyolc és fél millió eurót kínált, de az átigazolás végül nem valósult meg.

„Nem tartom okos dolognak nagyon fiatalon külföldre menni, főleg nem Olaszországba, ahol a fiatal játékosoknak nincs nagy esélyük. Úgy gondolom, okosan döntöttem, hogy a Lokomotivánál maradtam. Ebben a korban nem a pénzt kell nézni, hanem a fejlődésemet. Örülök a döntésemnek, nem fogom megbánni” – nyilatkozta akkor Kacavenda.

Olvasói sztorik