Nemzetközi foci

Őrület, amit az osztrák focistalányok győzelmi öröm címén lenyomtak

Angliában javában zajlik a női labdarúgó Európa-bajnokság. Az hétfői meccsnapon az A-csoportban Ausztria 2-0-ra legyőzte Észak-Írországot Southamptonban, és két fordulót követően a hat pontos házigazda mögött három ponttal a második helyen áll.

Az Eb első pontainak megszerzése annyira feldobta a csapatot, hogy a mérkőzést követő sajtótájékoztatót szó szerint meghekkelték, hihetetlen örömünneppé változtattál – számolt be a kurier.at.

Éppen Barbara Dunst beszélt a meccsről, amikor mosolyra húzódott a szája, majd elakadt a szava. A csapattársai ugyanis bejöttek a terembe és elkezdtek táncolni, illetve énekelni a „Lets get down to” kezdetű dalt. Dunstnak sem kellett több, David Alaba-szerűen felkapta azt a széket is, amin ült és a feje előtt rázva utánozta a Real Madrid osztrák válogatott játékosának sajátos idei BL-győzelmi örömét. Az osztrákok vezetőedzője, Irene Fuhrmann csak megértően mosolygott tanítványain.

„Mi, az idősebb játékosok lélekben egyre fiatalabbak vagyunk. Szeretnénk csapatként élvezni a pillanatokat, és a szó legigazibb értelmében ünnepelni a győzelmeket. Ez is az, ami a csapatot csapattá teszi. A jó hangulat magas szinten tartása fontos a motivációnk, szellemiségünk szempontjából” – hangsúlyozta az attrakció után a 31 éves csapatkapitány, Viktoria Schnaderbeck. 

Az osztrák lányoknak nem ez az első túlcsorduló örömködésük. 2017-es Eb-n az egyik győztes meccsük után miközben a szállás felé hajtottak, a csapatbuszt alakították át diszkóbusszá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik