Nemzetközi foci

Frenkie de Jong ezt nem köszöni meg Xavinak és a Barcának

Nem túl empatikus módon közölte a katalán csapat edzője a holland sztárral, hogyan döntöttek a jövőjéről. Az ember azt gondolná, hogy egy több, mint három éves munkakapcsolat esetében minimum személyesen, egymás szemébe nézve mondják ki a döntést, ám nem, lapinformációk szerint Xavi edző hétfőn este egyszerűen felhívta és közölte, hogy eladták a Manchester Unitednek. Arról nem szólnak a hírek, hogy a Barca edzője ezt sajnálja-e, vagy sem.

Persze Frenkie de Jongot nyilván nem érte váratlanul a helyzet. Tudni kell, a Barcelona 25 éves középpályása együtt dolgozott Erik ten Haggal, az MU új edzőjével akkor, amikor az Ajax Bajnokok Ligája elődöntőbe jutott. Nem is csoda, hogy a nyári átigazolási szezonban a holland edző egyik fő célpontja honfitársa volt.

Az sem mellékes, hogy a Barcelona elképesztő adósságot görget maga előtt, azaz nekik meg úgy kell az a 70 millió font, amit állítólag de Jonggért fizet majd a MU, mint éhezőnek egy falat kenyér.

A Mundo Deportívo azt írja, De Jongot állítólag az egész tárgyalási folyamatból kihagyták, így érthetően a fenti tények ismeretében is csalódott a helyzete kezelése miatt.

Olvasói sztorik