Nemzetközi foci

Lövöldözés volt a focimeccsen, egy 18 éves srác életéért küzdenek

twitter.com/montázs
twitter.com/montázs

Az argentin negyedosztályban, a Club Lujan és a Club Alem közötti meccsen elszabadult a pokol. A Buenos Aires-i derbit 15 perc eltelte után pánikszerűen lefújta a játékvezető, mert káosz alakult ki a a lujani Campo Municipal de Deportes stadion körül, és ennél fogva azon belül is.

Helyi sajtóhírek szerint az autókkal érkező vendég ultrák tüzet nyitottak a stadion közelében lévő kocsmákban és bárokban összegyűlt hazai szurkolókra és legalább heten megsérültek, egy 18 éves szurkoló pedig életveszélyes állapotba került.

Az Alem edzője, Horacio Fabregat azt nyilatkozta az Ole-nak, hogy „Láttam, hallottam, hogy valami történik odakint, ezért szóltam a negyedik játékvezetőnek, hogy azonnal állítsa le a játékot. Arra kértek minket, hogy menjünk be a pályára, de erre kövekkel és hanggránáttal kezdtek dobálni minket. Bemenekültünk az öltözőbe, és fogalmunk sem volt, mikor nyugszik meg annyira a helyzet, hogy elhagyhassuk a stadiont”.

A helyszínre érkező rendőrök gumilövedékek segítségével oszlatták fel a harcoló csoportokat, a mentők a sebesülteket és sérülteket a közeli Nuestra Senora de Lujan városi kórházba szállították.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik