Nemzetközi foci

Gareth Bale eldöntötte, hol folytatja

Geoff Caddick / AFP
Geoff Caddick / AFP

Egybehangzó sajtóhírek szerint Gareth Bale eldöntötte, melyik csapatban folytatja azt követően, hogy elhagyja a Real Madridot. A walesi válogatott kijutott a katari világbajnokságra, így a 32 éves támadó mindenképpen szeretne addig formában maradni.

Bár több csapattal is hírbe hozták már, most nagyon úgy fest, hogy az MLS-ben szereplő Los Angeles FC játékosa lesz Bale, egy évre kötelezi majd el magát.

Kapcsolódó
Schäfer csapattársa úgy szórta a gólokat, hogy klubrekord összeget fizettek ki érte
Egy év alatt majd megtriplázódott a nigériai csatár értéke.

A Sky Sports azt írja, egyáltalán nem kizárt, hogyha Wales lemaradt volna a vébéről, akkor a játékos felhagyott volna a profi futballal. A kvalifikációt követően viszont folyamatosan keresett magának csapatot, komolyan felmerült az angol másodosztályban szereplő Cardiff City is.

Az LA FC a nyáron már lecsapott a Juventust elhagyó Giorgio Chiellinire is.

Bale az elmúlt kilenc évben 19 trófeát nyert a Real Madriddal, közte ötször a Bajnokok Ligájában ért csúcsra. Sorozatos sérülései miatt azonban teljesítménye elmaradt a várakozásoktól – annak idején a világ legdrágább átigazolása volt, a spanyol klub 100,8 millió eurót fizetett érte a Tottenham Hotspurnek –, és az őt egyre élesebben kritizáló szurkolókkal is megromlott a kapcsolata.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik