Nemzetközi foci

Rüdiger: A Barca is érdeklődött, de azt mondtam az ügynökömnek, vagy a Real Madrid, vagy semmi

JAVIER SORIANO / AFP
JAVIER SORIANO / AFP

Antonio Rüdiger a 2021-es BL-győztestől a 2022-eshez igazolt, vagyis a Chelsea mezét a Real Madridéra cserélte.

A német válogatott védőt hétfőn mutatták be új csapatánál, ahol a 22-es mezt kapta, amit az elmúlt években Isco viselt, akiről már biztosan tudni, hogy távozik a klubtól.

A 29 éves Rüdiger bemutatkozása során elárulta, a gránitkeménységű, és időnként a durvaságokra is hajlamos portugál védő, Pepe a példaképe, aki szintén megfordult a Realban, és 39 évesen is aktív még, jelenleg a Porto játékosa.

„Szeretem a karakterét. A pályán egy szörnyeteg, de ahogy hallottam, a pályán kívül nagyon rendes fickó” – mondta Pepéről.

Rüdiger nem akarta összehasonlítani a Chelsea-t és a Realt, mert úgy fogalmazott, mindegyik klub fontos neki, ahol megfordult, de azt elismerte, tisztában van vele, milyen nyomás lesz majd rajta új állomáshelyén. Hozzátette, tavaly szeptemberben kereste meg először a Real, majd áprilisban már az edzővel, Carlo Ancelottival is egyeztetett.

Ez volt az a pillanat, amikor elhatároztam, hogy a Realban szeretném folytatni. A Barcelona részéről is volt érdeklődés, de azt mondtam az ügynökömnek, vagy a Real Madrid, vagy semmi

– mesélte Rüdiger, és ezzel biztos szerzett magának néhány rajongót a Real-drukkerek körében.

Magát úgy jellemezte, szeret beszélgetni, nevetni, táncolni, de a pályán nem viccel, ott mindig maximálisan fókuszáltan teszi a dolgát.

„A küzdőszellemet és a vezérszerepet emelném ki magammal kapcsolatban. De tudom, hogy először meg kell tanulnom spanyolul, ígérem, gyors leszek” – fogadkozott az új szerzemény, akinek lejárt a szerződése a Chelsea-nél, így ingyen igazolta le a Real.

Olvasói sztorik