Nemzetközi foci

„Remélem, nem hiányzik majd a boldogságom és őrültségem” – végleg távozott Barcelonából Dani Alves

Mark Kolbe/Getty Images
Mark Kolbe/Getty Images

Dani Alves Instagram-oldalán jelentette be, hogy ismét távozik az FC Barcelona labdarúgócsapatától.

A 39 esztendős brazil jobbhátvéd szerda este közölte, ezúttal végleg elhagyja a katalán klubot, amelyben 2008 és 2016 között, majd tavaly november óta szerepelt, kontraktusa az idény végéig szólt.

„Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki hozzájárult, hogy visszatérhessek ebbe a klubba, és újra felvehessem ezt a csodálatos mezt. Nem is tudják, mennyire boldoggá tettek vele. Remélem, nem hiányzik majd a boldogságom és őrültségem. Azt is remélem továbbá, hogy azok, akik maradnak, történelmet írnak a klubnál. Szívből kívánom nektek!

Nagyon szép korszak ért véget, és kezdődik egy másik, egy még nagyobb kihívást jelentő éra. De soha se felejtsétek el: ha egy oroszlán harminckilenc éves is, attól még mindig egy őrült jó oroszlán. Visca El Barca, örökké

– írta Dani Alves.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Daniel Alves (@danialves) által megosztott bejegyzés

Első barcelonai időszaka alatt a többi között a bajnokságot hatszor, a Bajnokok Ligáját és a klubvilágbajnokságot háromszor nyerte meg, ezt követően megfordult a Juventus és a Paris Saint-Germain együttesében is. A brazil válogatottal két-két Copa Americán és Konföderációs Kupán győzött, tavaly pedig olimpiai bajnok lett Tokióban. Ez utóbbi volt az utolsó elnyert trófeája, amelyek számát tekintve a futballtörténet legeredményesebb játékosa 43 kiemelkedő cím megszerzésével.

Olvasói sztorik