Nemzetközi foci

Gyermek szexuális zaklatásáért ítélték el a brazil futballistát

Anders Bjuro / TT News Agency / AFP
Anders Bjuro / TT News Agency / AFP

Hét hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy gyermek szexuális zaklatása miatt Jair Tavares Silva, a finn HJK brazil játékosa.

Kapcsolódó

Az Iltalehti című napilap beszámolója szerint a bűncselekmény 2016-ban történt, amikor Jair egy közösségi oldalon megismerkedett az akkor 12 éves gyerekkel, és megállapodtak abban, hogy este találkoznak a futballpályán.

Az áldozat a szexuális zaklatás előtt elárulta az életkorát, ez azonban Silvát nem zavarta, megcsókolta és megpróbálta levenni a nadrágját. A helyzet akkor oldódott meg, amikor feltűnt az áldozat két barátja is.

A bíróság megállapított, hogy Silva szexuális jellegű magatartást tanúsított annak ellenére, hogy tisztában volt az áldozat életkorával. A büntetés hét hónap felfüggesztett börtönbüntetés és 1500 euró kártérítés megfizetése lett.

Silva ugyan fellebbezett a fellebbviteli bírósághoz, de az új tárgyalás előtt visszavonta azt, így a kerületi bíróság ítélete hatályban marad.

Semmit sem tudtunk az esetről, ez sokkolt bennünket

– nyilatkozta a finn napilap megkeresésére a helsinki futballklub sportigazgatója, Ville Wallén.

Jair neve ugyan szerepelt a VPS elleni idegenbeli kupameccsre utazó csapat keretében, de az Iltalehti hírére törölték a cserejátékosok közül.

A 27 éves brazil 2016-ban szerződött Finnországba, ahol az AC Oulu, majd az Ilves játékosa volt. 2021-ben szerződött a HJK-hoz, amelynek egyik meghatározó játékosává nőtte ki magát. Az idei 11 élvonalbeli bajnoki mindegyikén játszott és két gólt szerzett.

Olvasói sztorik