Nemzetközi foci

A szégyenteljes és megalázó vereség után kirúgták a szlovák kapitányt

MARCELO DEL POZO / POOL / AFP
MARCELO DEL POZO / POOL / AFP

Stefan Tarkovic szövetségi kapitány állásába került, hogy a szlovák labdarúgó-válogatott házigazdaként 1-0-ra kikapott hétfőn Kazahsztántól a Nemzetek Ligája C divíziójában.

Kapcsolódó
Francia válogatott játékossal frissíti a középpályát a Real
A friss BL-győztes a Monacótól szerződtette Aurélien Tchouaménit.

A világranglista 45. helyén álló szlovákoknak a Nagyszombaton rendezett mérkőzés első félidejében nem volt kaput eltaláló lövésük, ráadásul a kazahok (125.) Aszlan Darabajev révén egy bedobást követően megszerezték a találkozó egyetlen gólját. Tarkovic megalázónak nevezte a vereséget, írta az MTI.

A 2020 októberében kinevezett kapitány 22 meccsen irányította a szlovák válogatottat, mérlege nyolc győzelem, hét döntetlen és hét vereség.

Az eperjesi származású szakember 2020 októbere óta irányította a válogatottat, amellyel ugyan nem sikerült bennmaradnia a Nemzetek Ligája B divíziójában, de kivívta az Európa-bajnoki szereplést. A tavalyi tornán ugyan Szlovákia legyőzte Lengyelországot (2-1), de kikapott Svédországtól (0-1) és Spanyolországtól (0-5), így kiesett.

A világbajnoki selejtezők során esélye sem volt, a horvátoktól kilenc, az oroszoktól nyolc ponttal maradt el a csoportban. Tarkovicot ugyan év elején megerősítették a posztján, de célként a Nemzetek Ligája B divíziójába való feljutást tűzte ki. A csapat múlt pénteken 1-0-ra győzött a fehéroroszok ellen. de hétfőn a Kazahsztán elleni hazai vereséget már nem bocsátották meg a kapitánynak.

A válogatott pénteken Azerbajdzsánnal, hétfőn pedig ismét Kazahsztánnal találkozik, ezeken a mérkőzéseken Tarkovic segítői, Samuel Slovak és Marek Mintal irányítják az együttest.

Olvasói sztorik