Nemzetközi foci

Skóciában simán nyert, Ukrajna egy győzelemre a vb-részvételtől

ANDY BUCHANAN / AFP
ANDY BUCHANAN / AFP

Ukrajna lesz majd Wales ellenfele a labdarúgó világbajnoki pótselejtező döntőjében, miután előbbi 3-1-re nyert Skócia vendégeként, írta az MTI.

Kapcsolódó
Tökéletesen cseréltek, potyagóllal nyertek a lengyelek a Nemzetek Ligája nyitányán
Wales szerzett vezetést, de aztán a hazaiak csak megfordították a mérkőzést.

A glasgow-i mérkőzésen végig irányító ukránok a 33. percben Andrij Jarmolenko találatával szereztek vezetést (0-1), majd közvetlenül a szünet után megduplázták előnyüket: a 49. percben Roman Jaremcsuk volt eredményes (0-2).

A skótoknak még hazai pályán sem volt esélyük a győzelemre, a 79. percben szerzett szépítő találatukhoz – ami Callum McGregor érdeme – kapushiba is kellett (1-2).

A végeredményt Artyem Dovbjuk állította be a végjátékban (1-3). A vendégcsapatban a 78. percben csereként lépett pályára a ferencvárosiak szélsője, Olekszandr Zubkov.

Az összecsapást eredetileg márciusban rendezték volna, de az ukrajnai háborús helyzet miatt elhalasztották. Wales közben Ausztriát búcsúztatta, és várt több mint két hónapot utolsó selejtezős ellenfelére. A B ágról a lengyelek, a C ágról a portugálok harcolták ki a vb-részvételt.

Kapcsolódó
Chiellini csúnya vereséggel búcsúzott az olasz válogatottól
Argentína sima győzelemmel megnyerte az interkontinentális Szuperkupát.

A legjobbjai nélkül felálló Wales a Nemzetek Ligája harmadik kiírásának szerdai nyitányán az A divízióban 2-1-re kikapott Lengyelországban.

A Wales-Ukrajna összecsapást vasárnap Cardiffban rendezik a részvételért.

A katari torna november 21-én kezdődik, ennek a pótselejtezős ágnak a győztese a vb-n majd a B csoportban szerepel Anglia, az Egyesült Államok, valamint Irán társaságában.

Világbajnoki pótselejtező, elődöntő

Skócia – Ukrajna 1-3 (0-1)
gól: McGregor (79.), illetve Jarmolenko (33.), Jaremcsuk (49.), Dovbjuk (95.)

Olvasói sztorik