Nemzetközi foci

„Az időzített bomba ketyeg” – hat hónapja maradt a legendás kapusnak

Andrew Milligan / PA Images via Getty Images
Andrew Milligan / PA Images via Getty Images

Megdöbbentő vallomást tett Andy Goram, a skótok egykori 43-szoros válogatott kapusa, aki súlyos rákbetegségben szenved és orvosai szerint mindössze hat hónapja van hátra.

Kapcsolódó
Rangnickot is felfalta az MU, de a gondok megmaradtak – a különös frigyben mindenki veszített
A német „futballprofesszort” megcsócsálta és kiköpte az MU-gépezet, melyet Rangnick sem tudott megreparálni, azt pedig sosem tudjuk meg, merre vitte volna a klubot stratégiai tanácsadóként.

„Körülbelül hét hete éreztem először, hogy valami nincs rendben. Nem tudtam enni, inni, nem volt étvágyam. Átmeneti állapotnak tulajdonítottam, azt hittem, emésztési problémáim vannak. Néhány hét múlva az állapotom romlott, lefogytam, ezért felkerestem a háziorvosomat” – nyilatkozta Goram.

A korábbi kiváló kapusnál nyelőcsőrákot diagnosztizáltak, amely a májára, a jobb tüdőlebenyére, három csigolyájára és a bordáira is átterjedt.

A diagnózis sokkolta, a feleségét ugyanis éppen tavaly veszítette el rákbetegségben.

„A sebész elmagyarázta, hogy a rák nem operálható. Azt mondta, hogy kemoterápiával kilenc hónapom lehet, anélkül hat hónapom. A válaszom egyértelmű volt. Nem akartam még három hónapig bármilyen minőségű életet leélni kemoterápiával, mindazok után, amit a feleségemmel történt.

A doki azt mondta, menjek, élvezzem a mindennapokat amennyire csak lehetséges. A fájdalmam kezelhető. még mindig találkozhatok a barátokkal, az egyetlen különbség az, hogy az időzített bomba ketyeg

tette hozzá.

Az 58 éves kapus pályafutása csúcsán a skót Rangersben szerepelt 1991 és 1998 között, 2001-ben pedig kölcsönjátékosként két mérkőzésen a Manchester Unitedben is védhetett. Ötszörös skót bajnok, háromszoros Skót Kupa-győztes, kétszeres Ligakupa-győztes, és a manchesteri időszakára is esett egy angol bajnoki aranyérem.

A 1992-93-as szezonban a skót szakírók és a játékosok egyaránt az év labdarúgójának választották.

A válogatottban 1985 és 1998 között 43 mérkőzésen védett, járt az 1986-os és az 1990-es vébén és az 1992-es és az 1996-os Európa-bajnokságon is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik