Nemzetközi foci

Bombagóllal írt történelmet a Sepsi futballcsapata

A Voluntari 2-1-es legyőzésével megnyerte a Román Kupát a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, ezzel kivívta annak a jogát, hogy részt vegyen a Konferencia Liga selejtezőjében, írta az MTI.

Kapcsolódó
Lecsúszott beadás taszította fél lábbal a másodosztályba a Herthát
Hamburgban kellene megfordítaniuk a párharcot a berlinieknek.

A Cristiano Bergodi olasz vezetőedző által felkészített székelyföldi csapat az első félidőben kétgólos vezetéshez jutott, és előnyét a második félidőben is megőrizte. Az OSK mindkét gólját Marius Stefanescu szerezte – a második hatalmas bomba volt (itt megnézhető a meccs teljes összefoglalója!)

A 22 éves középpályás háromszor juttatta a hálóba a labdát, de az első találatánál a játékvezető lest látott. A hosszabbítás perceiben egy szentgyörgyi öngóllal szépített a Voluntari.

Az OSK 11 évvel a megalakítása után az első trófeáját szerezte. A mérkőzés lefújása után a játékosok a magasba dobálták Diószegi László klubtulajdonost.

A székelyföldiek bukaresti ünneplését az is fokozta, hogy kupadöntő előtt a Giulesti Stadionban az U19-es csapatok kupadöntőjét vívták. Ebben a korosztályban az AFK Csíkszereda nyerte el a trófeát, miután a döntőben a Sepsi OSK csapatát verte 1-0-ra.

Román Kupa, döntő

Sepsi OSK – Voluntari 2-1 (2-0)
gól: Stefanescu (22., 38.), illetve Dumitrescu (90+5., öngól)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik