Nemzetközi foci

Tragédia tragédia hátán a holland élvonalbeli klubnál

Végre beverekedte magát az SC Cambuur csapatába, márciusban és áprilisban hat élvonalbeli bajnokin is védett, ám Pieter Bosnak most végleg be kell fejeznie profi pályafutását.

A 25 éves kapusnál nemrégiben szívproblémát diagnosztizáltak és a szakorvosok szerint felelőtlen lenne, ha továbbra is sportolna.

Ez elsősorban Pieter személyes drámája. Élsportolóként, pláne ennyire fiatalon ilyen hírt kapni egyszerűen szörnyű. Magától értetődik, hogy klubként is támogatni fogjuk őt, ahol csak tudjuk

– nyilatkozta Foeke Booy technikai igazgató.

Bos március 6-án debütált az Eredivisie-ben, jó benyomást tett a szakmai stábra, és azt tervezte, hogy az új szezonban megpróbálja kivívni, hogy az elsőszámú kapus legyen.

Nem ez az első eset, hogy a csapatot tragédia sújtja. Tavaly télen cisztát találtak Henk de Jong edző fejében, de az orvosok úgy döntöttek, nem műtik meg. Azonban a rehabilitációs időszak után hiába tért vissza, állandó panaszokkal kellett megküzdenie, így a bajnokságot már Dennis Haarral fejezte be a csapat.

Henk de Jong fia, a videoelemzőként dolgozó Ruben is küzd az egészségével, miután még mindig a koronafertőzés súlyos következményeitől szenved.

Tavaly nyáron Foeke Booy technikai menedzser kapott agyvérzést.