Nemzetközi foci

Elveszíti veterán sztárcsatárát az Atlético

JAVIER SORIANO / AFP
JAVIER SORIANO / AFP

Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője megerősítette, hogy Luis Suárez az idény végén elhagyja a csapatot, írta az MTI.

Kapcsolódó
A szakadék szélén a Honvéd: öt éve még bajnoki cím kívülállóként, most NER-klubként kiesés?
Egy meccs az élet Kispesten. A szurkolók valószínűleg visszasírják a Hemingway-időszakot, mert hiába az új tulajdonos által biztosított komoly költségvetés, a szép új stadion, ha zsinórban a második idényben táncol pengeélen a csapat. Tanulságos történet: attól, hogy egy havert ültetsz fontos pozícióba, még nem fog érteni a szakmához.

Az előző szezonban spanyol bajnok, a mostani évadban a La Liga harmadik helyéért küzdő madridiak argentin szakvezetője a Mundo Deportivo sportlapnak nyilatkozva elárulta, hogy uruguayi csatára a távozásról még 2021 végén döntött.

Novemberben beszéltem Luisszal. Hosszú, kemény, de őszinte beszélgetés volt a jelenről és a jövőről. Attól a pillanattól mindketten tiszteletben tartottuk egymás döntéseit, emiatt hálás vagyok Luisnak

– idézte az újság Simeonét.

A 35 éves Suárez, akinek madridi szerződése júniusban jár le, ebben a szezonban 43 alkalommal lépett pályára az Atlético színeiben, és 13 gólt szerzett. Európában 2006 óta játszik, Hollandiában a Groningenben és az Ajaxban futballozott, 2011 és 2014 között a Liverpool foglalkoztatta, majd hat éven át az FC Barcelonát erősítette. Az Atlético 2020-ban igazolta le.

Holland, angol és spanyol gólkirály egyaránt volt.

Az uruguayi válogatottban 2007 óta 132 mérkőzésen lépett pályára, és 68 alkalommal volt eredményes.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik