Nemzetközi foci

A PSG-nél eldöntötték, hogy kit favorizálnak Donnarumma és Navas közül

bERTRAND GUAY / AFP
bERTRAND GUAY / AFP

A francia labdarúgó-bajnokság eddigi 36 fordulójában a PSG kapusai megosztoztak a meccseken: Keylor Navas 20, Gianluigi Donnarumma 16 találkozón kapott lehetőséget Mauricio Pochettino edzőtől.

A Bajnokok Ligájában viszont a tavaly leigazolt olasz kapus állhatott többször a kapuba, neki öt meccs jutott, míg Navasnak három. A Real Madrid elleni nyolcaddöntő visszavágójára Donnarumma és a PSG-szurkolói is sokáig emlékezni fognak, a tavaly az Eb legjobbjának megválasztott kapus ugyanis nagyot hibázott, így Karim Benzema elvette tőle a labdát, és a jelenet végül góllal végződött, és ez volt a kezdete az addig kiesésre álló spanyolok nagy feltámadásának.

A nagy hiba ellenére töretlen a bizalom Donnarumma iránt, legalábbis erre utal, hogy a L’Équipe nevű francia lap azt írja, hogy a klubnál mellette tették le a voksot. Ami érthető döntés, ha arra gondolunk, hogy az olasz kapus még mindig csak csak 23 éves, Navas pedig 12 évvel idősebb nála.

A Real Madriddal három BL-t nyerő Costa Rica-i kapus szerződése 2024-ig szól a párizsiaknál, de ha a nyáron ajánlat jön érte, akkor a PSG nem tartóztatja.

A párizsi klub a bajnokságot már megnyerte, de ilyen kerettel ez nem volt nagy kunszt, viszont a BL mellett a francia kupában is a legjobb 16 között búcsúzott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik