Nemzetközi foci

„Gyalázat” – kiakadt a játékvezetőre az Arsenal edzője az elbukott rangadó után

GLYN KIRK / AFP
GLYN KIRK / AFP

Rég játszottak olyan fontos észak-londoni derbit, mint amilyen a csütörtöki Tottenham-Arsenal volt, a riválisok ugyanis a Bajnokok Ligája-indulásért csatáznak egymással. A hazaiak kissé tanácstalannak tűntek eleinte, ám a 22. percben Harry Kane tizenegyesből vezetést szerzett, majd Rob Holding még az első félidőben begyűjtött két sárga lapot, így emberhátrányba is került az Arsenal. Kane aztán a 38. percben is betalált, majd Szon Hungmin a második félidő legelején kialakította a 3-0-s végeredményt.

Kapcsolódó
Városi derbit bukott az Arsenal és a BL-indulása is veszélybe került
Szezon végére kezd formába lendülni a Tottenham.

Helycsere ugyan nem történt a táblázaton, de az ötödik Tottenham egy pontra feljött az Arsenalra két fordulóval a Premier League-szezon vége előtt.

A lefújást követően Mikel Arteta, a vendégek menedzsere elég feldúltan nyilatkozott, a játékvezető, Paul Tierney több ítéletével sem értett egyet.

Ha elmondanám, amit gondolok, fél évre eltiltanának.

Nem tudom, hogyan kell hazudni, úgyhogy inkább nem mondok semmit. Szeretném, ha a játékvezető ideállna a kamera elé és megmagyarázná a döntéseit. Gyalázat, mert egy fantasztikus mérkőzést tettek most tönkre” – mondta Arteta.

A tizenegyes, ami aztán kulcspillanata volt a mérkőzésnek:

A győztes csapat edzőjét, Antonio Contét a sajtótájékoztatón kérdezték meg a kolléga szavairól. Az olasz szakember némi dicséretet is beleszőtt a csípős megjegyzésébe.

Sokat panaszkodik. Többet kellene a csapatával, az elvégzett munkával foglalkoznia, mert egyébként jó edző. De ha valaki állandóan panaszkodik, az nem jó

– felelte Conte, aki szerint a labdarúgás már csak olyan, hogy minden meccs után lehetne siránkozni valamin. Ezt mondjuk speciel tőle is lehetett már látni/hallani többször is az évek során.

Az Arsenal a hátralévő két fordulóban a Newcastle Unitedhez látogat, majd az Evertont fogadja, míg a Tottenham a Burnley ellen játszik otthon, majd a már kiesett Norwich vendégeként zárja le a bajnoki szezont.

Olvasói sztorik