Nemzetközi foci

„Valaki megrúgott” – elmondta a Juve edzője, min gőzölt be az Inter ellen elbukott kupadöntőn

Filippo MONTEFORTE / AFP
Filippo MONTEFORTE / AFP

Őrült, szenvedélyes, fordulatos, emlékezetes – lehetne sorolni a jelzőket a szerda esti Olasz Kupa-döntőről, amelyen az Inter végül hosszabbításban győzte le a Juventust 4-2-re. Míg a milánóiak a Szuperkupa mellé már a második aranyérmüket nyerték, és még a bajnoki címért is versenyben vannak, addig riválisukkal 2011 óta először fordul elő, hogy üres kézzel zárja le a szezont.

Kapcsolódó

Hogy mennyire feszült volt a találkozó, azt jól megmutatták a játékosok látványos ünneplései a gólok után, illetve az is, hogy a hosszabbítás első félidejében tömegjelenet alakult ki a kispadok között, a Juvét edző Massimiliano Allegrit piros lappal el is küldték a pálya mellől. Az edző később elmondta, mi is történt pontosan:

Valaki az Interből elment mögöttem és közben megrúgott. Bedühödtem és a játékvezető teljesen jogosan kiállított. De mindegy is, mi történt, gratulálnunk kell az Internek a győzelméhez. Nem nyertünk ezúttal semmit, az emiatt érzett dühünket kell átmenteni a következő szezonra

mondta Allegri, aki arról is beszélt, nem volt mindenki egészséges a csapatából, de így is az összes játékosa kihozta magából azt, amit csak lehetett, hálás nekik ezért. A vezetőedzőt egyébként biztosan elő fogják venni, amiért csapata visszaállt védekezni, pedig egyértelmű fölényben volt a második félidő elején, amikor két gólt is szerzett, ám a túl deffenzív felfogásra végül ráfaragott a Juve. Nem először Allegri edzősködése alatt.

Az Inter az Olasz Kupát 2011-ben, a Szuperkupát 2010-ben nyerte meg legutóbb, azaz régóta váratott már magára ez a két siker. Simone Inzaghi azt emelte ki, már kijárt a klubnak, a játékosoknak és a szurkolóknak is ezekből a győzelmekből.

Ez a csapat soha nem adja fel. Ha bármikor is visszajelzés kellett volna nekem erről, akkor július óta folyamatosan megkapom. Ez a mostani az érzelmek örvénye volt

– értékelt Inzaghi.

Távozik a legenda

A vesztes oldalról Giorgio Chiellini azt mondta, ugyan az Internél volt többet a labda, még így is fájó a vereség, mert két tizenegyessel, valamint két látványos góllal veszítették el a döntőt. Ugyanakkor szerinte árulkodó, hogy a rivális a szezonban a rangadói többségét megnyerte, részükről pedig ciki, hogy egy sikeres évtized után ezúttal semmit sem nyertek.

Ami pedig a jövőjét illeti, megerősítette, hogy a szezon végén elhagyja a Juventust. A hírek szerint az MLS-ből vannak ajánlatai.

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

„Tíz csodálatos évet hoztunk le, remélem a srácok folytatni tudják ezt. Mindent beleadtam, bízom benne, hogy valamit a klubra hagytam. Hétfőn elbúcsúzom a torinói stadiontól, aztán, ha még maradt valami a tankban, azt kihajtom magamból Firenzében. Teljes mértékben az én döntésem volt, örülök annak is, hogy ilyen magas szinten hagyom itt a csapatot, mindig is mondtam, nem akarok szenvedni és messze elmaradni attól, amit tudok. Mindent kitettem a pályára, hamarosan pedig a legnagyobb Juventus-drukker leszek” – mondta Giorgio Chiellini.

A 37 éves, Európa-bajnok védő – egy kisebb megszakítást leszámítva – 2004 óta erősíti a Juventust, amellyel a kizárást követően még a másodosztályt is megjárta. 559 mérkőzést játszott eddig a csapattal, mellyel összesen húsz trófeát nyert, közte kilenc bajnoki címet. A Bajnokok Ligája döntőjébe kétszer is eljutott a Juventusszal.

Olvasói sztorik