Nemzetközi foci

Fingott és nevetett az öltözőben, kidobta a topligás csapat

Valery HACHE / AFP
Valery HACHE / AFP

Tavaly a dobogóért harcolt, végül a 4. helyen zárt az Olympique Lyon labdarúgócsapata, amely a 2021-22-ben elég hektikusan szerepel és Jean-Michel Aulas elnökségének egyik legrosszabb szezonját futja.

Kapcsolódó
Jóváhagyták a Bajnokok Ligája-csoportkör teljes átalakítását
Emellett az Európa Liga és a Konferencia Liga is reform előtt áll.

A L’Equipe nagy írásban próbálta megfejteni a visszaesés titkát, közben pedig egy vicces történettel is előrukkolt. A lyoni vezetés augusztusban váratlanul kitette az első csapat keretéből a veterán brazil védőt, Marcelót.

Pedig a 34 éves labdarúgó az előző idényben 34 mérkőzésen játszott – mindannyiszor a kezdőcsapat tagjaként – és három gólt szerzett, majd augusztusban a Brest (1-1) és az Angers ellen (0-3) is végig a pályán volt.

Utóbbi mérkőzésen azonban öngólt vétett, és francia sportnapilap szerint ezt követően az öltözőben Leo Dubois csapatkapitány beszéde alatt fingott egy nagyot (aki gyakran a szokása volt) és ezen nevetni kezdett. Ez annyira felbosszantotta Peter Bosz edzőt és Juninho sportigazgatót, hogy tetteit „nem megfelelő viselkedésnek” minősítették és kidobták a keretből.

Marcelo decemberig a második csapatban még 11 meccsen pályára lépett, majd miután a szerződését január végén felbontották, és a Bordeauxhoz került, amellyel nagy valószínűséggel kiesik az élvonalból.

Olvasói sztorik