Nemzetközi foci

Gazdag tíz forduló alatt felülmúlta a tavalyi góltermését Amerikában

Tim Nwachukwu / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Tim Nwachukwu / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Gazdag Dániel gólt szerzett a Philadelphia Union mérkőzésén, amely 2-2-es döntetlennel zárult a Los Angeles FC otthonában az MLS alapszakaszának legutóbbi játéknapján.

A 13-szoros válogatott középpályás a kilencedik percben öt méterről passzolt a hazaiak hálójába a német Kai Wagner remek gólpassza után.

Gazdag szezonbeli ötödik gólja után a második félidő közepén egy gólpasszt is kiosztott az argentin Julián Carranzának, de a Philadelphia végül csak egy pontot szerzett, mert a Los Angeles a hajrában egyenlíteni tudott. Igaz, 10 meccsen szerzett 19 pontjával így is a Union vezeti a Keleti főcsoportot.

Gazdag az előző idényben 23 alapszakaszmeccsen 4 gólig jutott, vagyis idén 10 kör alatt felülmúlta azt a termést.

1:17-nél látható a gól, 3:56-nál a gólpassz:

Schön Szabolcs a cseresorból nézte végig, ahogyan csapata, az FC Dallas hazai pályán 2-0-ra legyőzi a CONCACAF-zóna friss Bajnokok Ligája-győztesét, a Seattle Sounders együttesét. A texasiak a harmadik helyen állnak a Nyugati főcsoportban.

Kapcsolódó
Először nyert Bajnokok Ligáját egy amerikai csapat
A CONCACAF régióban már a döntőn is túl vannak.

Sallói Dániel kezdőként 82 percet töltött a pályán a Sporting Kansas Cityben, amely gól nélküli döntetlent játszott a New York City FC otthonában, így a Nyugati főcsoport tabellájának 12. helyén áll.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik