Nemzetközi foci bajnokok ligája

Ancelotti a Real elnökének a továbbjutás után: Köszönöm, hogy visszahoztál!

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Carlo Ancelotti az első edző lett, aki ötödik BL-döntőjére készülhet, miután a Real Madrid hosszabbítás után 3-1-re nyerte a Manchester City elleni visszavágót, és 6-5-ös összesítéssel továbbjutott a párharcból.

Kapcsolódó
Guardiola ennél többet nem tehetett a BL-döntőért
A Manchester City mindent előre gondosan megtervező edzője ismét abszurd kegyetlenséggel felérő módon szembesült azzal, hogy a futballban a taktika a szakembereken múlik, a végeredmény viszont a játékosokon. A Real, a kontinens legkikezdhetetlenebb csapata pedig megmutatta, hiába az előzetes esélyek, csak egy-egy csatát veszítenek el, a háborút sosem. BL-elemzés.

A korábbi négy fináléjából hármat nyert meg az olasz edző, 2003-ban és 2007-ben a Milannal, 2014-ben pedig a Reallal ért fel a kontinens csúcsára. Az elveszített finálé, a 2007-es minden idők egyik legdrámaibb BL-meccse volt, amikor a Milan a félidőben 3-0-ra vezetett, de a Liverpool hat perc alatt egyenlített, és végül büntetőkkel behúzta a döntőt.

Most ismét a Pool ellen készülhet Ancelotti, aki 2007-ben azt is átélhette, milyen győzni az angol csapat ellen, akkor a Milan Filippo Inzaghi duplájával vágott vissza 2005-ért.

A mostani továbbjutás után Ancelotti örömittasan ölelkezett össze Florentino Pérezzel, a Real elnökével, akinek azt mondta: „Köszönöm, hogy visszahoztál ide”.

Pérez tavaly eredetileg Massimiliano Allegrit szerette volna a madridi kispadra, de Allegri végül a Juventust választotta, ezek után tért vissza Ancelotti, aki 2013 és 2015 között már dolgozott a klubnál. Akkor BL-t, Király Kupát, európai Szuperkupát, valamint klubvébét nyert a csapattal. Azóta a kollekció a spanyol Szuperkupával és bajnoki címmel gazdagodott, így Ancelotti lett az első edző, aki minden topligában szerzett aranyérmet.

Kapcsolódó
Az utolsó topligát is meghódította az edző, akinek a feneke földrengésbiztos, és a legrázósabb meccsek előtt is képes viccet mesélni
Carlo Ancelotti volt az egyetlen olyan edző, aki négy topligában lett bajnok, de a kollekciója újabb darabbal bővült, miután a Reallal is bezsebelte az aranyat. Az olasz edző legnagyobb erénye, hogy a legnagyobb egóval bíró játékosokat is a csapat szolgálatába állítja, és a mostani siker jót tett az utóbbi években kissé megtépázott renoméjának.

Az idei sikerek jót tettek az utóbbi időben kissé megtépázott renoméjának: előző két klubjánál, a Napolinál és az Evertonnál ugyanis csak 1,82, illetve 1,55 pontot szállított meccsenként. A balul sikerült liverpooli időszak után nem csoda, hogy Ancelotti hálás Péreznek, amiért bízott benne és őt választotta.

Olvasói sztorik