Nemzetközi foci

Csodálatosan eltalálta, a többi pedig történelem – ilyen gólt is ritkán látni a 97. percben

Elképesztő mérkőzésen, a 97. percben szerzett távoli bombagóllal 1-0-ra győzött a Watford vendégeként a Coventry United női csapata, ezzel kiharcolta a bennmaradást az angol női labdarúgó-bajnokság másodosztályában.

Kapcsolódó
Chelsea-veréssel menekülnek a kiesés elől a liverpooliak
Az Everton 1-0-ra legyőzte a londoni riválist.

Az utolsó forduló előtt a Watford állt jobban, azaz a döntetlennel megmenekült volna a kieséstől. Mollie Green azonban nem így gondolta, és egy lenyűgöző, távoli szabadrúgással, a szezon utolsó lövésével megcselekedte a kisebbfajta csodát.

A Coventry United a szezonban nyújtott teljesítménye alapján simán bennmaradt volna, azonban januárban fizetésképtelenné vált, csődgondnokság alá került, ez pedig a szabályok értelmében automatikusa tíz pont levonását eredményezte.

„Nem is láttam, hogy bevágódott a labda a hálóba, de tudtam, hogy bemegy. Csodálatosan eltaláltam, a többi pedig történelem. Nem tudok mit mondani, nem hiszem el, hogy megcsináltuk. Mindent beleadtunk., hatalmas a hitünk és ennek meglett az eredménye” – nyilatkozta Green.

Jay Bradford menedzser úgy nyilatkozott, szerinte az egész futballtársadalom azt akarta, hogy nyerjenek.

Sohasem lett volna szabad ebben a helyzetbe kerülnünk. Ez az út egy hullámvasút volt, és remélhetőleg soha többé nem kell átélnünk. Nagyon büszke vagyok a játékosokra.

Olvasói sztorik