Nemzetközi foci

A City válasza a Liverpoolnak: KO-győzelem

OLI SCARFF / AFP
OLI SCARFF / AFP

A címvédő Manchester City 4-0-ra nyert a kiesés elkerüléséért harcoló Leeds United otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának szombati játéknapján.

Josep Guardiola BL-elődöntős csapatából – amely 4-3-as előnyről várja a friss spanyol bajnok Real Madrid elleni szerdai visszavágót – az első félidőben Rodri volt eredményes, a fordulás után nem sokkal a védő Nathan Aké talált be, míg a győzelmet a hajrában a brazil Gabriel Jesus és Fernandinho találata biztosította be.

A nyolc bajnoki óta veretlen manchesteriek így továbbra is egypontos előnnyel vezetnek a Liverpool előtt, míg a Leeds nem tudott eltávolodni a kiesőzónától.

Kapcsolódó
Esélyt sem adott a kapusnak, Sallai ismét gólt lőtt a Bundesligában
Jó ütemben kapta meg a labdát, majd határozottan kilőtte a hosszú alsó sarkot. Ez volt a negyedik találata a bajnoki idényben.

Megvan az egyik kieső

A Norwich City 2-0-ra kikapott az Aston Villa vendégeként, ezzel búcsúzott a Premier League-től. A Norwich egy idény után búcsúzik az élvonaltól.

Közel került a kieséshez a sorozatban ötödször pont nélkül maradó, ugyancsak tavaly nyáron feljutott Watford, amely a közvetlen rivális Burnleytől odahaza kapott ki 2-1-re úgy, hogy a 82. percben még 1-0-s előnyben volt. Roy Hodgson csapatának hátránya 12 pont a Leedsszel szemben.

Premier League, 35. forduló

Leeds United-Manchester City 0-4 (0-1)
Aston Villa-Norwich City 2-0 (1-0)
Watford-Burnley 1-2 (1-0)
Southampton-Crystal Palace 1-2 (1-0)
Wolverhampton Wanderers-Brighton 0-3 (0-1)
Newcastle United-Liverpool FC 0-1 (0-1)

Olvasói sztorik