Családja jelentette be, hogy meghalt Mino Raiola

A legnagyobb sztárok képviseletét látta el. 54 éves volt.

Napokkal ezelőtt az olasz sajtó keltette halálhírét, szombaton viszont a családja jelentette be, hogy 54 éves korában meghalt Mino Raiola, napjaink egyik legismertebb és legbefolyásosabb játékosügynöke, aki a többi közt Zlatan Ibrahimovic, Erling Haaland és Paul Pogba képviseletetét látta el. Annyit tudni, hogy hónapok óta egészségügyi problémái voltak, de a halála oka egyelőre nem ismert.

Az Olaszországban született, majd Hollandiába költözött Mino Raiola tolmácsként dolgozott futballkluboknál, aztán átnyargalt a sportmenedzserkedésre. Eleinte egy ügynökségnél dolgozott, Olaszországban játszó holland játékosokat képviselt, mint például Dennis Bergkampot. Úgy döntött aztán, hogy saját céget alapít, az első önálló ügylete Pavel Nedved Sparta Prahától Lazióhoz történő átigazolása volt.

Az évek során az egyik legnagyobb és legrettegettebb mendzserré vált, a Forbes szerint 2020-ban már 85 millió eurós bevétele volt a játékoseladásokból. A hírek szerint, amikor a Manchester United 105 millió euróért leigazolta Pogbát a Juventustól, azon az üzleten Raiola 25 milliót keresett.

Tagja volt azoknak a szuperügynököknek, akik az évek során egyre többször kerültek összetűzésbe a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel (FIFA).