Stefano Guidi / Getty Images
Nemzetközi foci

A Haalandot és Ibrahimovicot képviselő Mino Raiola halálhírét keltette a sajtó

Bár rengeteg lap, köztük a Gazzetta dello Sport is vezető anyagként hozta (és rájuk hivatkozva mi is beszámoltunk róla), hogy 54 éves korában meghalt Mino Raiola, az Ansa hírügynökség legfrissebb híradása szerint válságos állapotban van a San Raffaele kórházban. Olyan játékosok képviseletét látja el, mint Erling Haaland, Zlatan Ibrahomvic vagy Paul Pogba.

Még a Bild írt róla januárban, hogy intenzív osztályra került, ám a holland-olasz Raiola képviselete akkor cáfolta ezt a hírt, azt írták, csak rutinvizsgálaton járt. Most a menedzser Twitter-oldalán jelent meg egy bejegyzés, miszerint már másodszor keltették halálhírét az elmúlt négy hónapban.

Az Olaszországban született, majd Hollandiába költözött Mino Raiola a családi pizzériában kezdett el dolgozni, később tolmácsként dolgozott futballkluboknál, aztán átnyargalt a sportmenedzserkedésre. Eleinte egy ügynökségnél dolgozott, Olaszországban játszó holland játékosokat képviselt, mint például Dennis Bergkampot. Úgy döntött aztán, hogy saját céget alapít, az első önálló ügylete Pavel Nedved Sparta Prahától Lazióhoz történő átigazolása volt.

Az évek során az egyik legnagyobb és legrettegettebb mendzserré vált, a Forbes szerint 2020-ban már 85 millió eurós bevétele volt a játékoseladásokból. A hírek szerint, amikor a Manchester United 105 millió euróért leigazolta Pogbát a Juventustól, azon az üzleten Raiola 25 milliót keresett.

Tagja azoknak a szuperügynököknek, akik az évek során egyre többször kerültek összetűzésbe a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel (FIFA).