Nemzetközi foci

Meglepődtek a drukkerek, milyen szerződést tesz klasszisai elé a Bayern München

DANIEL KARMANN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
DANIEL KARMANN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Thomas Müller és Manuel Neuer jövő nyáron lejáró szerződését csak egy évvel hosszabbítja meg a Bayern München, számolt be róla a Kicker.

Mindez azért érte meglepetésként mindenkit Németországban, mert a korábbi hírek még arról szóltak, hogy az egyaránt világbajnok labdarúgók és a bajor klub közel áll a megállapodáshoz, hogy két évvel hosszabbítsanak. Ezzel szemben az újság úgy tudja: az egyéves időtartam már eldőlt, csupán egyéb részletekben kell megegyezniük a feleknek, illetve

a futballisták ígéretet kaptak arra, hogy jó teljesítményük esetén az egyesület nyitott a 2024 utáni folytatásra is.

A Bayernnél abban bíznak, hogy Müller és Neuer hosszabbításával Robert Lewandowskit is sikerül maradásra bírni. A lengyel csatárnak szintén jövő nyáron jár le a szerződése, a hírek szerint ő is két évvel hosszabbítana, míg a klub a két rutinos játékosnak kínált kontraktus az ő tetszését is elnyeri. A Bayern ugyanakkor készül arra is, ha Lewandowski esetleg nemet mondana, ebben az esetben hajlandóak meghallgatni az ajánlatokat érte, de a 40 millió euró alatti vételárról hallani sem akarnak.

Kapcsolódó
A Bayern nem zárja ki, hogy eladja Lewandowskit, az ára is megvan
A klub elsődleges célja, hogy magához láncolja a német csatárt, de fel kell készülni arra is, ha nem akarna hosszabbítani. Kérőkből nem lesz hiány.

A 32 éves Müller egész felnőtt pályafutását a bajoroknál töltötte. A támadó 2008 nyarán mutatkozott be az első csapatban, és a legjobban keresők közé tartozik. A 36 éves Neuert 2011 nyarán szerződtette a Bayern, a Schalkétól igazolt kapus azóta alapembernek számít.

Olvasói sztorik