Nemzetközi foci

Rooney sem tudta megmenteni a kétszeres angol bajnokot

Jon Hobley / MI News / NurPhoto via AFP
Jon Hobley / MI News / NurPhoto via AFP

1986 óta nem esett meg akkor szégyen a Derby County csapatával, mint a most zajló szezonban. A Wayne Rooney által irányított csapat 1-10-s vereséget szenvedett a Queens Park Rangers otthonában, így már biztos, hogy kiesik az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályából.

Kapcsolódó
„Te vagy a mi angyalunk!” – meghalt Cristiano Ronaldo kisfia
A portugál klasszis azt írta, csak kislányuk születése ad erőt nekik.

A Championship hétfői, 43. fordulójában Luke Amos a 88. percben szerezte a QPR győztes gólját, megpecsételve ezzel a rivális sorsát. Ehhez kellett a Reading nagy feltámadása is, a Paul Ince vezette csapat a 61. percben még háromgólos hátrányban volt, végül 4-4-es döntetlent ért el a Swansea City ellen.

De Derby esetében az igazi gondot, nem is ez a zakó jelentette, hiszen a csapat 13 győzelemmel és 13 döntetlennel 52 pontot szerzett eddig, ezzel simán bennmaradna. Azonban a klubbot előbb a 30 milliós adóhátraléka okán kizárták az átigazolásból, majd 21 pontot levontak tőle.

Tizenkettőt azért, mert a korábbi évek túlköltekezése miatt szeptemberben csődgondnokság alá került, kilencet pedig a liga pénzügyi szabályainak áthágása miatt.

A klub a harmadosztályban folytatja, a leendő új tulajdonos, Chris Kirchner (aki négy hónapja egyszer már elbukta a klub megvásárlására tett kísérletet) azt szeretné, ha Rooney maradna a következő szezonra is.

Ő volt az oka annak, hogy visszajöttem. Szerintem ő a legjobb fiatal menedzser

– mondta.

Olvasói sztorik