Nemzetközi foci

Szoboszlai lövése megpattant, győzelmet ért a Lipcsének

Ronny Hartmann / AFP
Ronny Hartmann / AFP

A Bayer Leverkusen otthonában nyert 1-0-ra az RB Leipzig vasárnap. Sikerével a lipcsei csapat megelőzte riválisát és feljött a harmadik helyre a Bundesligában.

Érdekesen alakult a mérkőzés, ugyanis hiába volt többet a labda a mindhárom magyar játékosát kezdető Leipzignél, a vendégcsapatnak nem volt kapura lövési kísérlete a szünetig. A második félidőben, Nkunku beállásának is köszönhetően veszélyesebbé vált a Lipcse, Willi Orbán még kapufát is lőtt.

Végül a 69. percben született meg a győztes gól, Szoboszlai Dominik külsővel elengedett lövése pattant meg egy menteni igyekvő védőn, a kapus tehetetlen volt. A bajnokságban ez volt a hatodik találata a szezonban.

Szoboszlai Domenico Tedesco kinevezése óta többnyire csereként lépett pályára. A legutóbbi két bajnokin ugyanakkor kezdett: az előző fordulóban gólja és gólpassza volt a Hoffenheim legyőzésekor, most pedig az övé volt a győztes találat. Ezúttal Gulácsi Péterhez és Orbánhoz hasonlóan ő is végig a pályán volt.

Kapcsolódó
Egy győzelemre van a Bayern a bajnoki címtől
Óriási meglepetés lenne, ha nem a müncheniek nyernék meg a Bundesligát - sorozatban 11. alkalommal.

Az Union Berlin kétgólos győzelmet aratott vasárnap az Európa Ligában elődöntős Eintracht Frankfurt felett. A fővárosiak bő húsz perc alatt elhúztak 2-0-ra, innen pedig már nem engedték ki a kezükből a három pontot. A meccs 67. percében csereként pályára lépett az Union magyar válogatott középpályása, Schäfer András is.

Folytatódott a sereghajtó Fürth mélyrepülése, amely 0-0-s döntetlent játszott a Hoffenheim vendégeként, így már nyolc kör óta nyeretlen, míg riválisa sorozatban az ötödik bajnokiján nem tudott győzni. A Fürth most már szinte biztos kiesőnek tekinthető, mert csak akkor érheti el az osztályozós helyet, ha mind a négy hátralévő meccsét megnyeri, miközben a VfB Stuttgart legfeljebb egy, az Arminia Bielefeld pedig maximum három pontot gyűjt.

Bundesliga, 30. forduló

Bayer Leverkusen-RB Leipzig 0-1 (0-0)
Union Berlin-Eintracht Frankfurt 2-0 (2-0)
TSG 1899 Hoffenheim-Greuther Fürth 0-0
Arminia Bielefeld-Bayern München 0-3 (0-2)

Olvasói sztorik