Nemzetközi foci

Ronaldo fantasztikus triplája mellett egy gesztussal is a drukkerek szívébe lopta magát

PAUL ELLIS / AFP
PAUL ELLIS / AFP

Elég egyértelmű, hogy a Manchester City és a Liverpool versenyfutásából kerül majd ki a Premier League idei bajnoka, mint ahogy az is nehezen elképzelhetőnek tűnik, hogy a Chelsea kiengedje a kezéből a harmadik helyet. Ugyanakkor a még Bajnokok Ligája-indulást jelent negyedik helyért nagy csata zajlik a Tottenham, a Manchester United és az Arsenal főszereplésével.

A hétvégi forduló nagy nyertese a United, két riválisa ugyanis kikapott, míg Ralf Rangnick csapata 3-2-re legyőzte a Norwichot. Mind a három hazai gólt Cristiano Ronaldo szerezte, már 15 találatnál jár a bajnoki szezonban, amivel a harmadik Angliában.

Ez volt Ronaldo karrierjének 60. mesterhármasa, ebből 50-et szerzett klubcsapataiban: 44-et a Real Madridnál, 3-3-at a Manchester Unitednél és a Juventusnál.

A Gracenote statisztikái szerint bajnokin ez a 39. triplája volt a portugálnak, amivel az öt topligát vizsgálva ő az első. Lionel Messinek 36, Robert Lewandowskinak és Luis Suáreznek 16-16 mesterhármasa volt eddig.

Ronaldo nem tette el a meccslabdát, hanem odaadta azt Alejandro Garnachónak, a 17 éves argentin csatár ugyanis karrierje során először volt tagja az első csapat meccskeretének. Garnacho az Instagramra ki is tett erről a pillanatról egy képsorozatot és annyit írt a fotók mellé, hogy „minden idők legjobbja”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alejandro Garnacho (@garnacho7) által megosztott bejegyzés

A United a győzelmével az ötödik helyre jött fel és három ponttal van elmaradva a negyedik Spurs mögött. Legközelebb viszont a Liverpoolhoz látogat a csapat.

Olvasói sztorik