Nemzetközi foci

Lewandowski ismét megmentette a Bayernt

Christof STACHE / AFP
Christof STACHE / AFP

Megszenvedett a győzelemért a Bayern München a német labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában, végül egy hajrában értékesített büntetővel nyert az Augsburg ellen.

Kapcsolódó
Liverpoolban kapott újabb pofont a Manchester United
A kiesés ellen küzdő Everton 1-0-ra nyert.

A hazai közönségének az első félidőben csalódnia kellett, ugyanis a Bayernnek nem volt kaput eltaláló próbálkozása. A müncheni játékosok szerdán a Villarreal otthonában 1-0-ra elveszített Bajnokok Ligája-negyeddöntőben sem céloztak jól, és 2009 áprilisa óta először fordult elő, hogy a Bayern két egymást követő tétmérkőzésen egy félidőt kapura lövés nélkül játszott.

A vendégek egész mérkőzésen hősiesen védekeztek, végül a szerencse nem áll melléjük: a 79. percben Robert Lewandowski fejese a felugró Reece Oxford kezén csattant – szándékos volt vagy sem, ez büntetőt ért, ami a lengyel csatár kíméletlenül be is vágott (1-0).

Thomas Müller, a Bayern világbajnok támadója sporttörténelmet írt, a 32 éves futballista a Bundesliga fennállásának első mezőnyjátékosa, aki 300 győztes meccsen lépett pályára.

Az alsóházi rangadón a Wolfsburg 4-0-ra kiütötte a Bielefeldet, így lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a kiesés elleni harcban.

A Mainz a 60. percben még 2-0-ra vezetett Kölnben, végül a hazaiak nagy hajrával fordítottak és 3-2-re nyertek.

Schäfer András csapata, az Union Berlin sima 4-1-es győzelmet aratott a városi rivális, a kiesőhelyen álló Hertha vendégeként. Az elmúlt év legjobb magyar futballistájának választott válogatott középpályás a 62. percben csereként lépett pályára, a 74. percben pedig csapata harmadik góljához járult hozzá előkészítő passzal: saját térfelén szerzett labdát, majd remek ütemben indította Sheraldo Beckert, aki elfutott és kilőtte a jobb alsó sarkot.

Az Union ezt megelőzően legutóbbi négy idegenbeli fellépését elvesztette úgy, hogy még gól sem szerzett.

Bundesliga, 29. forduló

Bayern München – Augsburg 1-0 (0-0)
gól: Lewandowski (82., 11-esből)

 

Greuther Fürth – Mönchengladbach 0-2 (0-2)
gól: Thuram (19.), Plea (24., 11-esből)

 

Köln – Mainz 3-2 (0-1)
gól: Skhiri (60.), Ljubicic (78.), Kilian (83.), illetve Burkardt (14.), Onisiwo (55.)

 

Wolfsburg – Bielefeld 4-0 (2-0)
gól: Nmecha (11., 39.), Arnold (48.), Kruse (53.)

 

Hertha – Union Berlin 1-4 (0-1)
gól: Baumgartl (49., öngól), illetve Haragucsi (31.), Promel (53.), Becker (74.), Michel (85.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik