Philipp von Ditfurth / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Nemzetközi foci

Megúszta a Bayern, elutasították az ellenfél óvását

A Német Labdarúgó Szövetség sportbírósága elutasította az SC Freiburg óvását, amely a múlt szombati, Bayern München elleni mérkőzésre vonatkozott, így a meccs győztese a bajor csapat maradt.

Sallai Roland klubja szabálytalan cserére hivatkozva tiltakozott, a 86. percben ugyanis 17 másodpercig 12 Bayern-játékos volt a pályán. Julian Nagelsmann vezetőedző Corentin Tolissót és Kingsley Comant lecserélte, a helyükre Marcel Sabitzer és Niklas Süle érkezett, de a negyedik játékvezető Coman esetében rossz számot írt a táblára, ezért a francia szélső néhány másodpercig a pályán maradt, miközben már a cseréje is beállt.

A freiburgi találkozót 4-1-re nyerte a címvédő és listavezető Bayern, az eredményt helybenhagyta a sportbíróság, amely szerint a vendégek nem hibáztathatók a történtek miatt, a káoszt a játékvezető és csapata figyelmetlensége okozta. Ugyan a Bayern illetékese rossz számot – Kingsley Coman régi mezszámát – adta le a csere előtt, a testület szerint a játékvezetőnek és segítőinek ezzel együtt is ellenőrizniük kellett volna, hogy a cserék rendben megtörténtek-e.

A klubok felelősek azért, hogy ki jön le és ki áll be, viszont a játékvezető felelőssége, hogy a cserefolyamatot rendben levezesse

– közölték.

Stephan Oberholz, a sportbíróság vezetője úgy fogalmazott: a bírói csapat mulasztása sokkal nagyobb volt, mint a müncheniek hibája a rossz mezszámmal, írja az MTI.