Nemzetközi foci bajnokok ligája

Irtó lazán reagált az öngyújtóval megdobált Liverpool-játékos

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Fél lábbal már a BL-elődöntőben érezheti magát a Liverpool, amely 3-1-re nyert a Benfica elleni a negyeddöntő első mérkőzésén.

A hajrában egy vendégszöglet előtt Andy Robertsont öngyújtókkal vették célba a portugál drukkerek, de a skót balhátvéd a találkozó után lazán reagált az esetre.

„Valóban berepült néhány öngyújtó, de ha pozitívan akarom felfogni a történteket, akkor azt mondom, talán ez segít nekik leszokni a dohányzásról” – nyilatkozta Robertson.

A skót játékos egy másik szögletre azért szívesebben emlékezik majd vissza, mert a Liverpool első gólját az ő sarokrúgása után szerezte Ibrahima Konaté.

Robertsonnak ez volt az idényben a 16. gólpassza, ennél többet a Poolból csak a másik szélsővédő, Trent Alexander-Arnold adott (16). A Pool zsinórban ötödik BL-meccsét nyerte vendégként, ilyen szériája utoljára 1984-ben volt, és akkor végül meg is nyerte a még BEK néven futó sorozatot.

Minden sorozatot számolva egyhuzamban nyolcadik idegenbeli sikerét aratta a Liverpool, ami klubrekord.

A következő idegenbeli meccsét vasárnap játssza a csapat, amikor a Manchester City vendége lesz. A City előnye egyetlen pont Jürgen Klopp tanítványai előtt, úgyhogy egy újabb győzelem esetén a Liverpool átvenné a vezetést a tabellán.

A kiemelt képen egy angol bajnokin végez el szögletet Robertson.

Olvasói sztorik