Nemzetközi foci

Dupla videobírózás után szerzett győztes gólt az Inter

Filippo MONTEFORTE / AFP
Filippo MONTEFORTE / AFP

Nagy lehetőséget szalasztott el a Juventus labdarúgócsapata, miután hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett az Intertől, így nem tudta megelőzni a tabellán. A mérkőzés egyetlen gólját az első félidő hajrájában szerezte a vendégcsapat egy maratoni videózás után.

Kapcsolódó
Pedri villanása döntött, a Barca legyőzte a Sevillát
Xavi vezetésével veretlenek a bajnokságban a katalánok.

A 43. percben Morata rálépett Dumfries lábára a tizenhatoson belül, a VAR-vizsgálatot követően a játékvezető is megnézte a felvételt és tizenegyest ítélt. Calhanoglu gyengén helyezett lövését a jobbra vetődő Szczesny védte, a kipattanót azonban beügyetlenkedte a védelem a hálóba.

Igen ám, de a játékvezető kapustámadás miatt szabadrúgást ítélt a hazaiaknak, ám a visszajátszás ezt nem igazolta. A végső megoldás az lett, hogy a büntetőt megismételtette a bíró, mondván, De Ligt idő előtt belépett a 16-oson belülre.

A videózás és vitatkozás befejezése után ismét Calhanoglu vállalkozott, aki ugyanúgy a kapu jobb oldalát választotta, de ezúttal sokkal jobban célzott (0-1).

A Juventus november 27-e óta először szenvedett vereséget a Serie A-ban, érdekesség, hogy akkor is hazai pályán kapott ki 1-0-ra, akkor az Atalantától.

Serie A, 31. forduló

Juventus – Internazionale 0-1 (0-1)
gól: Calhanoglu (45+5.)

 

Sampdoria – AS Roma 0-1 (0-1)
gól: Mhitarjan (27.)

 

Fiorentina – Empoli 1-0 (0-0)
gól: N. González (58.)

 

Atalanta – Napoli 1-3 (0-2)
gól: De Roon (58.), illetve Insigne (14., 11-esből), Politano (37.), Elmasz (81.)

 

Udinese – Cagliari 5-1 (2-1)
gól: Becao (38.), Beto (45., 49., 73.), Molina (59.), illetve J. Pedro (32.)

Olvasói sztorik