Nemzetközi foci

Nem bírta a szurkolói kritikát, távozott a Besiktas edzője

Onur Coban / Anadolu Agency via AFP
Onur Coban / Anadolu Agency via AFP

Önder Karaveli helyett péntektől a francia Valérien Ismaël irányítja vezetőedzőként a török bajnokságban, kupában és szuperkupában címvédő Besiktas labdarúgócsapatát, írta az MTI.

Kapcsolódó
Meglepetés Egerszegen: Waltner Róbert váratlanul lemondott
Az NB I 4. helyén álló csapat edzője váratlanul távozott.

A váltásra azért került sor, mert az isztambuli csapat harminc fordulót követően csupán a tabella nyolcadik helyén áll az élvonalban. A Besiktas még Sergen Yalcin vezetésével kezdte meg a szezont, decemberi távozását követően Karaveli vette át a helyét, de nem sikerült átütő sikereket elérnie.

A Hürriyet szerint Karaveli azt követően nyújtotta be lemondását, hogy nem bírta elviselni a szurkolóktól kapott kritikát.

A szakember azonban nem távozik, marad a szakmai stábban, ahol asszisztensként folytatja, és az ő feladata lesz a felnőtt és az U19-es csapat közötti kapcsolattartás.

Az új edző, Ismaël jövő nyárig szóló és egy évvel meghosszabbítható szerződést kötött, a 46 éves szakvezető az elmúlt tíz évben dolgozott már Németországban (Wolfsburg), Görögországban (Apollon Szmirnisz), Ausztriában (LASK) és Angliában (Barnsley, West Bromwich) is.

Játékosként a többi között a Werder Brement és a Bayern Münchent is erősítette.

A Besiktas a mostani idényben csoportkörös volt a Bajnokok Ligájában, de pont nélkül búcsúzott, hazája kupasorozatában pedig a negyeddöntőig jutott.

Olvasói sztorik