Nemzetközi foci

Van Gaal kötelező oltásról beszélt, másnap pozitív mintát adott

Koen van Weel / ANP / AFP
Koen van Weel / ANP / AFP
Nem éppen unalmas sajtótájékoztatót tartott hétfőn Louis van Gaal, a hollandok szövetségi kapitánya, aki először alaposan kiosztotta a nemzetközi Labdarúgó Szövetséget, majd kifejtette véleményét a koronavírussal és az oltással kapcsolatosan. Hogy aztán kedden ő kapjon egy nagy pofont.

A holland válogatott már kiharcolta a novemberi, katari világbajnokságon való szereplést, így a következő két mérkőzését (szombaton Dánia, kedden Németország ellen) már a felkészülésnek szentelheti.

Kapcsolódó
Hazájában szenvedett súlyos autóbalesetet az Ajax kapusa
Állítólag megúszta sértetlenül, de a fotók alapján egy elég nagy csoda.

Van Gaal azt mondta, nevetséges, hogy az idei világbajnokságot Katarban rendezik, és azzal vádolta a FIFA-t, hogy pénzügyi okokból ragaszkodik a torna közel-keleti rendezéséhez.

Olyan országban fogunk játszani, ahol a FIFA azt állítja, hogy segíteni fogunk a labdarúgás fejlesztésében. Ez csak süket duma. A katari világbajnokság a pénzről és a kereskedelmi érdekekről szól. Csak ez számít

mondta.

Ezt követően szót ejtett a koronavírus okozta világjárványról, arról, hogy eddig minden játékos dönthetett arról, hogy beadatja az oltást vagy sem.

„Hogyan készülhetünk fel a legjobban a világbajnokságra? Ezt még tudhatjuk, hiszen most az omikron variánssal élünk, de lehet, hogy három hónapon belül új vírus lesz. Aztán ahogy közelebb kerülünk a világbajnoksághoz, számolnunk kell azzal, hogy szükségünk lehet az oltásra. De ez egyelőre a jövő zenéje. Azonban ha megjelenik egy új vírus, akkor az én szabályom az lesz, aki nincs beoltva, nem játszik a válogatottamban.”

Ezek után kedden reggel robbant a bomba: Van Gaal koronavírus-tesztje ugyanis pozitív lett, így a következő napokat karanténban kell töltenie.

Amíg nem állhat a csapat rendelkezésére, addig Danny Blind, Henk Fraser és a kapusedző Frans Hoek látja el a feladatokat.

Olvasói sztorik