MTI/EPA/FIFA/Kurt Schorrer
Nemzetközi foci

Áprilisra eldől, a katari világbajnokság csapatai melyik kalapba kerülnek

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) bejelentette, hogy a jövő csütörtöki világranglista adja majd az alapját a válogatottak kalapokba osztásának a katari világbajnokságon.

Kapcsolódó
Végleg eldőlt, hogy nem mehet a katari világbajnokságra az orosz válogatott
A pótselejtezőért fellebbeztek, de nem jött be.

A 32 résztvevő csapat közül 29 lesz csak ismert a sorsolás időpontjában, mivel a két interkontinentális pótselejtező, valamint az ukrajnai háború miatt elhalasztott egyik európai pótselejtező győztese csak később derül ki.

A sorsolás a világranglista frissülését követő napon, vagyis jövő pénteken lesz, magyar idő szerint 17 órakor.

A válogatottakat a jövő csütörtöki világranglistán elfoglalt pozíciók alapján rendezik majd kalapokba, az egyetlen kedvezményezett Katar lesz, amely rendezőként az első kalapba kerül. A negyedik kalapba kerül majd az öt leggyengébb világranglista-helyet elfoglaló csapat, amelyhez csatlakozik a maradék három együttes, függetlenül a világranglistás helyezésüktől.

A FIFA azt is közölte, hogy az eddigiekhez hasonlóan minden csoportba csak egy csapat kerülhet egy-egy kontinensről, kivéve Európát, mivel onnan 13 válogatott vesz részt a tornán. A nyolc csoportból így ötben két európai válogatott szerepel majd.