Nemzetközi foci

Lampardnak csupán egy dolga maradt a KO-vereség után

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP
A Crystal Palace sima, 4-0-s győzelmet aratott a vendég Everton fölött, ezzel bejutott a legjobb négy közé a labdarúgó angol FA-kupában.

Pedig a vendégek kezdtek jobban, akár már az első percben megszerezhették volna a vezetést, de aztán Andros Townsend sérülése megzavarta őket, és a félidő felétől már a Palace akarata érvényesült.

Kapcsolódó
Lukaku is besegített, már elődöntős a Chelsea
Az FA-kupa negyeddöntőjében a Middlesbrough ellen jutott tovább.

A szünetig Marc Guehi és Jean-Philippe Mateta találataival már kétgólos volt a hazai előny, a második félidőben Wilfried Zaha és Will Hughes pedig bebiztosította a kiütéses, 4-0-s győzelmet.

A londoni együttes története során negyedszer jutott a sorozat elődöntőjébe, és a fináléba kerülésért a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea-vel küzd majd meg a Wembley Stadionban.

Az Everton esetében pedig maradt a hullámvölgy, a Premier League 17. helyén szerénykedő csapatnál – a Liverpool Echo megfogalmazása szerint – Frank Lampard menedzser feladata fájdalmasan egyszerű maradt:

túl kell élni a kiesés elleni harcot.

A hatszoros győztes Manchester City a Southampton otthonában aratott 4-1-es sikerrel jutott be az elődöntőbe, a Liverpool 1-0-ra nyert a másodosztályú Nottingham Forest vendégeként.

FA-kupa, negyeddöntő

Crystal Palace – Everton 4-0 (2-0)
gól: Guéhi (25.), Mateta (41.), Zaha (79.), Hughes (87.)

 

Southampton – Manchester City 1-4 (1-1)
gól: Laporte (45+2., öngól), illetve Sterling (12.), De Bruyne (62., 11-esből), Foden (75.), Mahrez (78.)

 

Nottingham Forest (II.) – Liverpool 0-1 (0-0)
gól: Diogo Jota (78.)

 

Az elődöntőben:
Liverpool–Manchester City
Chelsea–Crystal Palace

Olvasói sztorik