Nemzetközi foci bajnokok ligája

Olyan szezonja lehet Cristiano Ronaldónak, amilyen 12 éve nem volt

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

A Manchester United kedden 1-0-ra kikapott hazai pályán az Atlético Madridtól, így végül 2-1-es összesítéssel kiesett a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben.

Ez azt is jelenti, hogy  Cristiano Ronaldo a 2009/10-es szezon, azaz 12 év után zárhat ismét olyan idényt, amikor nem nyer semmit a csapatával.

Akkor igazolt a Manchester Unitedtől a Real Madridhoz 94 millió euróért. Akkor 35 mérkőzésen 33 gólt és 11 gólpasszt szerzett minden sorozatban, de a Madrid a második lett a bajnokságban, a Király Kupából a legjobb 32, a BL-ből a nyolcaddöntőben esett ki.

Kapcsolódó
A Manchester United hazai pályán esett ki a BL-ből
Ugyanígy járt az Ajax is a Benfica ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A Manchester ebben az idényben már kiesett minden kupasorozatból, kilenc fordulóval a bajnokság vége előtt pedig 20 pont hátrányban van a Manchester City mögött – azaz utóbbiban még odaérhet az élre, de az a csoda kategória lenne.

Cristiano Ronaldo egyébként rekordot döntött, már ő töltötte a pályán a legtöbb játékpercet a Bajnokok Ligájában. Ugyanakkor ezúttal nem volt kapura lövési kísérlete, ami mindössze harmadszor fordult elő vele a pályafutása során.

Olvasói sztorik