Nemzetközi foci

A spanyol élvonal mindent megváltoztathatott volna – már a 23. csapatát erősíti a középpályás

Nem a rekorddöntés a célja José Pedrosa Galán spanyol labdarúgónak, aki a 14. országban és a 23. csapatánál szerepel. A 36 éves középpályás Spanyolország, Thaiföld, Indonézia, Ausztria, Jordánia, Ciprus, Románia, Finnország, Andorra, Hongkong, Katar, Szaúd-Arábia és Kanada után a gibraltári Bruno’s Magpies együtteséhez igazolt.

Kapcsolódó
Ancelottit megkérdezték, elbukhatja-e a Real a bajnoki címet, a válasza mindent vitt
Tíz ponttal vezeti a Madrid a spanyol bajnokságot tíz fordulóval a vége előtt. A következő bajnokin a Barcelonát fogadja.

„Bár nehéz elhinni, de nem azért csinálom, hogy rekordot döntsek, hanem azért, hogy folytathassam a játékot. Az a célom, hogy továbbra is élvezhessem a világ legszebb hivatását, vagyis hogy labdarúgó legyek” – nyilatkozta Pedrosa Galán.

A német kapus Lutz Pfannenstiel 11 ország 27 csapatában szerepelt, a Guinness-rekorder uruguayi Sebastián Abreu pedig 11 ország 31 klubjában futballozott. A magyarok közül minden bizonnyal Vadócz Krisztián a csúcstartó, mivel 11 ország 14 klubjában szerepelt.

Pedrosa Galán pályafutása rendkívül ígéretesen indult, az Atlético Madrid akadémiáján nevelkedett, majd az Almeríához került, ahol csapatkapitány volt, de miután súlyosan megsérült a térde, megtört a karrierje.

Ha bemutatkozhatok az élvonalban, az mindent megváltoztathatott volna. Négy évig voltam a klubnál, kapitány voltam, és senki nem értette, hogy a keresztszalag-szakadásom után az elnök miért tett az utcára

– mesélte.

Ez a kudarc késztette arra, hogy külföldön próbáljon szerencsét. Hangsúlyozta: pénzzel megfizethetetlenek az elmúlt tíz évben szerzett élményei, ráadásul közben azt csinálhatta, amit a legjobban szeret.

A St. Pölten színeiben Osztrák Kupa-döntőt játszott a Red Bull Salzburg ellen, a finn Rovaniemivel az Európa-ligában, az andorrai Santa Colomával pedig a Bajnokok Ligája selejtezőjében szerepelt.

Soha nem hoztam döntést a kényelmem miatt, mindig kockáztattam. Soha nem elégedtem meg valamivel, amikor nem voltam teljesen biztos benne, és nem féltem a változásoktól

– nyilatkozta.

Elmondása szerint karrierje legnehezebb időszaka az volt, amikor 2020-ben Kanadában a koronavírus-járvány miatt csaknem két hónapig elszigeteltségben kellett élnie, és csak az edzések, illetve a mérkőzések miatt hagyhatta el a szállodát, ezért nem találkozhatott a feleségével és az újszülött lányával. Mindez tavaly megismétlődött, ezért igazolt ismét Európába.

Hozzátette, 36 évesen ráébredt, hogy egyre nehezebb távol lennie a szüleitől, a barátaitól, és a magánélete kezd fontosabbá válni számára a profi futballnál.

Olvasói sztorik