Nemzetközi foci

Lionel Messi barcelonai visszatérését kétellyel fogadják a spanyolok

A marca.com azt írja, látszólag egyre nő annak lehetősége, hogy Lionel Messi ismét visszatérjen a Barcelonához. Mindezt arra alapozzák, hogy a hírek szerint Jorge Messi, a játékos édesapja és képviselője beszélt Joan Laporta katalán klubelnökkel a fia hazatérésének lehetőségről.

Messi Párizsba igazolása óta nem a legboldogabb a Paris Saint-Germainnél. Nem megy neki a játék, nem jönnek a gólok, a gólpasszok olyan mértékben, ahogy korábban Barcelonában, mindezek tetejébe a Bajnokok Ligájából is kiestek. A klub szurkolói a hétvégi bajnokin dühükben kifütyülték a csapat jól fizetett labdarúgóit: az argentin és Neymar minden labdaérintésénél szólt a fütty.

Kapcsolódó
„Ha könyörögne, akkor sem szabad a Barcának Messiben gondolkodnia”
A Barcelona borzalmasan kezdte a szezont, de aztán jött Xavi, akivel egyre jobban belelendül a csapat. De vajon szükség lenne Lionel Messire? Miben hasonlíthat az argentin és Dzsudzsák Balázs karrierje?

A spanyol sportnapilap e tények után rögtön kifejti, miért látja Messi barcelonai visszatérésének csekély esélyét. Azt írják, Neymar a legjobb példa arra, hiába akarja, miért nehéz kivitelezni az ügyletet, majd három indokot is felsorolnak, amely miatt inkább az argentin párizsi maradása mellet szól a történet.

  1. Messi kétéves szerződést írt alá tavaly nyáron, így a PSG megtarthatja őt a 2022/23-as szezonra is, ha akarja. A labda ebben az értelemben nem Messi térfelén van.
  2. A PSG nyilván nem akarja elengedni a csatárt, különösen azért, mert úgy tűnik, nyáron Kylian Mbappe elhagyja a Parc des Princest.
  3. Aztán ott van az is, hogy Xavi vissza akarja-e vinni az argentint a klubhoz. Mert ugyan a Barcelonát jelenleg irányító korábbi középpályás és Messi játékosként rengeteg különleges pillanatot élt át együtt, a tréner tudja, hogy egykori csapattársa ezen a nyáron tölti be a 35. életévét.
Olvasói sztorik