Nemzetközi foci

„Csak sárgát kapnak, mást nem” – börtönbe küldenék a PSG elnökét

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Szerdán este a Real Madrid otthon fogadja a Paris Saint-Germaint a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a párizsiak 1-0-s előnyben érkeznek, bár nagy kérdés, hogy az első meccset eldöntő Kylian Mbappé vállalni tudja-e a játékot. A világbajnok csatár a hétfői edzésen kapott egy rúgást a lábára, ám elutazott a csapattal Spanyolországba.

Kapcsolódó
Nem a BL-történet leggyorsabb mesterhármasa volt Lewandowski legnagyobb dobása a Salzburg ellen
Újabb szédületes Gerd Müller-rekordot döntött meg a Bayern lengyel sztárja.

Miközben a csapat a szezon egyik legfontosabb mérkőzésére készül, a klbuelnök, Nasszer al-Kelaifi a svájci bíróságon járt, ahol az államügyész

28 hónapos börtönbüntetést kért rá korrupció miatt.

Még 2014-ben egyezett meg egymással a beIN sportcsatorna (amelynek a párizsi klubot vezető sportvezető az elnöke) és a FIFA a 2026-os és a 2030-as labdarúgó-világbajnokság közvetítéséről. Csakhogy a megállapodásból bírósági ügy lett, al-Kelaifit ugyan felmentették 2020-ban, a nemzetközi szövetség egykori főtitkára, Jérome Valckét viszont bűnösnek találták, arra kötelezték, hogy 1,65 millió euró kompenzációs díjat fizessen a FIFA-nak, valamint állja a 80 ezer svájci frankos perköltséget.

Akkor a bíróság elnöke, Stephan Zenger így kommentálta az ítéletet:

Csal sárga lapot kapnak, mást nem.

A svájci hatóságok ugyanakkor fellebbeztek az ítélet ellen a france24.com tudósítása szerint, ennek a meghallgatása zajlik a napokban. Al-Kelaifire 28, Valckéra 35 hónapos börtönbüntetést kértek kedden. Az ügyben még azt is vizsgálják, hogy a tárgyalások ideje alatt Valcke a katariak segítségét kérte, amikor házat akart venni Szardínián, a PSG elnöke pedig közbenjárt az érdekében.

A két férfi szerint ez egy magánmegállapodás volt, teljesen függetlenül a két vizsgált vb közvetítési jogaitól. A korrupciós vádakat pedig mindketten cáfolták.

A bírósági meghallgatás szerdán folytatódik.

Olvasói sztorik