Nemzetközi foci

A Juventus dilemmája: Dybala vagy Pogba?

FILIPPO MONTEFORTE / AFP
FILIPPO MONTEFORTE / AFP

Továbbra sem tudni, mi lesz Paulo Dybala sorsa, a Juventus argentin támadójának a nyáron jár le a szerződése, és úgy tűnik, a klubnál már készültek forgatókönyvek arra az esetre, ha Dybala végül távozik.

A Tuttosport nevű olasz lap azt írja, ha Dybala nem hosszabbít, akkor a Juve megpróbálja megszerezni Paul Pogbát, akinek szintén június végén jár le a szerződése – a Manchester Unitednél. Igaz, Pogba 13 milliós fizetése meglehetősen húzós tétel a Juventus számára, és ezt bizonyosan lejjebb kell tornászni, hogy beleférjen a költségvetésbe, bár éppen a januári átigazolási szezon mutatta meg, hogy ha az Agnelli család kinyitja a pénzcsapot, akkor a klub még mindig egyedülálló lehetőségekkel bír az olasz piacon.

Kapcsolódó
„Pénzjegynyomda” a pincében, avagy miből tellett a Juventusnak Vlahovicra?
Mi a búbánat történik Torinóban, tényleg saját pénznyomdája van a Juventusnak az Agnelli család pincéjében? Spoiler: kb. igen.

Pogba korábban játszott már a Juvéban, 2012 és 2016 között négy olasz bajnoki címnek, két olasz kupa-, valamint olasz Szuperkupa-győzelemnek volt részese.

Pogba érkezése tehát nagyban függ attól, mi is lesz Dybalával, a Roma támadó középpályását, Nicolo Zaniolót viszont mindenképpen szeretné leigazolni a Juventus. A 22 éves Zaniolo az elmúlt években kétszer is súlyos térdsérülést szenvedett, de José Mourinho Romájában alapembernek számít, az idényben 22 bajnokin 2 gólt és 4 gólpasszt tett a közösbe a Transfermarkt statisztikája szerint.

Olvasói sztorik