Nemzetközi foci

Immobile fejére korona került, Felipe Anderson gólja mindent vitt

Szombat este a Lazio 3-0-ra legyőzte a Cagliarit a Serie A 28. fordulójában. A 19. percben Ciro Immobile szerezte meg a vendégek számára a vezetést, és ezzel klubtörténelmi tettet hajtott végre. A Lazio történelmi góllövőlistáján beérte azt a Silvio Piolát, aki 1934–1943 között 143 gólt szerzett. Mutatjuk is a mérkőzés összefoglalójában a találatot, amelyet a támadó Giorgio Altare kezezése után büntetőből szerzett.

Nem mellékesen Immobile a 20. bajnoki gólját lőtte szombat este, amellyel a beérte a 2021/22-es évad góllövőlistáját vezető Juve-csatárt, Dusan Vlahovicsot, így jó eséllyel halad a 4. gólkirályi címe felé.

Míg Immobile történelmet írt, addig ezen a meccsen inkább csapattársa, Felipe Anderson játszotta a főszerepet, aki előbb gólpasszal szolgálta ki Luis Albertót, majd a 62. percben mielőtt higgadtan a kapu jobb alsó sarkába gurította a labdát, elfektette szinte az egész Cagliari védelmet.

A Serie A vasárnapi programjában hat mérkőzés szerepel, közte a 20.45-kor kezdődő Milan-Napoli rangadó tán a legérdekesebb.

Olvasói sztorik