LOIC VENANCE / AFP
Nemzetközi foci sport

Szén-monoxid okozhatta a repülőgép-szerencsétlenséget, amelyben Sala meghalt

Három éve tragikus eset árnyékolta be a francia és az angol labdarúgó-bajnokságot: Emiliano Sala, a Nantes játékosa 2019. január 19-én aláírta szerződését a Cardiff Cityvel, majd két nappal később magánrepülővel Walesbe indult, de a gép a rossz idő miatt lezuhant.

Kapcsolódó
Majdnem a bíró lábát is szétverte, kirúgták Zverevet a tenisztornáról
Sportszerűtlenül viselkedett a párosban, egyéniben sem kérnek már belőle.

A roncsot csak két héttel később, február 3-án találták meg a roncsait, benne Sala holttestével.

Alig több mint három évvel a szerencsétlenség után a BBC közzétette egy elhunyt argentin labdarúgó vérének toxikológiai eredményeit. Basil Purdue patológus megerősítette, hogy a futballista eszméletlen volt, amikor a repülőgép a tengerbe zuhant, mert a vér szén-monoxiddal való telítettsége elérte az 58 százalékot, amit súlyos mérgezésnek minősíthető.

A szakember szerint a gép kipufogógáza szivároghatott be az utastérbe, az kábíthatta el a pilótát.

A repülést szervező David Henderson üzletembert tavaly novemberben ítélték 18 hónap börtönbüntetésre.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!