Nemzetközi foci

„Nincs szükségünk nagy nevekre, hogy nálunk vonuljanak vissza” – kiakadtak az MLS-nél Neymar miatt

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

A tengerentúli profiliga (MLS) igazgatója, Don Garber alaposan kiosztotta Neymart, írja a Yahoo Sports.

Kapcsolódó
Újabb világhírű focista igazolt az Egyesült Államokba
A Bayern Münchent és a Juventust is megjárta a támadó.

A Paris Saint-Germain csatára azzal húzta ki a gyufát a sportvezetőnél, hogy Ronaldóval együtt szerepelt egy podcastben, amelyben arról beszélt, hogy szívesen igazolna az észak-amerikai ligába levezetni.

Szívesen játszanék majd egyszer az Egyesült Államokban. Rövidebb a szezon, így három hónapig nyaralhatnék egy évben. Emiatt több idényt is be tudnék vállalni

– mondta Neymar.

Az elmúlt években sokszor írtak már Lionel Messiről és Cristiano Ronaldóról is, hogy az MLS-ben készül a pályafutása befejezésére. Ezt elégelte meg Garber.

Nincs szükségünk nagy nevekre, akik csak azért jönnének ide, hogy nálunk vonuljanak vissza! Azt akarjuk, hogy a fiatal tehetségek is idejöjjenek, nálunk képzeljék el a pályafutásukat.

Mint minden más bajnokság esetében, itt is vannak érkező és távozó focisták. A fiatal tehetségeinkért világszerte érdeklődnek, amikor pedig Zlatan Ibrahimovic 2019-ben az AC Milanba szerződött, senki sem mondta, hogy levezetni megy Olaszországba…”

Garber egyébként azt is kifejtette, hogy a kolumbiai James Rodríguez érdeklődik a liga iránt és Xherdan Shaqiri már a Chicago Fire-be igazolt. Mindkét játékos 30 éves, ami még nem a kiöregedett sztár kategóriája a sportvezető szerint.

Olvasói sztorik