Nemzetközi foci bajnokok ligája

Ronaldo vajon MU-játékosként is az Atlético rémálma marad?

Marco BERTORELLO / AFP
Marco BERTORELLO / AFP

Ha csak a statisztikából indulunk ki, semmi jót nem ígér az Atlético Madridnak a Manchester United elleni BL-párharc, hiszen a MU portugál csatára, Cristiano Ronaldo nagyon gólerős, ha az Atleti az ellenfél.

A spanyol Marca újságírója, Mario Cortegana egyenesen úgy fogalmazott, Ronaldo az Atlético legrosszabb rémálma.

„Az Atlético-drukkerek mindig próbálták kigúnyolni, élete minden apró részletéből viccet csinálni, mégis Ronaldo jött ki jól ezekből a meccsekből” – nyilatkozta Cortegana.

Ronaldo a Real Madrid és a Juventus játékosaként összesen 31 alkalommal találkozott az Atléticóval, és 25 gólt szerzett, köztük négy mesterhármast, valamint volt ezek mellett kilenc gólpassza is.

2014 és 2019 között öt alkalommal babrált ki Ronaldo és csapata az Atléticóval, 2014-ben és 2016-ban egyenesen a döntőben. Mindkettő sajgó seb lehet azóta is az Atléticónak, hiszen 2014-ben jócskán a hosszabbításban született az a Sergio Ramos-gól, amivel 1-1-re alakult az állás, és aztán a 2×15 percben már csak a Real volt a pályán, míg 2016-ban a tizenegyesek döntöttek, és akkor épp Ronaldo értékesítette az utolsót.

A kettő között 2015-ben a negyeddöntőben megint az Atlético húzta a rövidebbet, a két meccsen mindössze egy gól született, és azt Javier Hernández révén a Real szerezte.

2017 tavaszán az elődöntőben csapott le a Real a városi riválisra, akkor az első meccs egyértelműen Ronaldoról szólt, aki mesterhármast szerzett, és a visszavágón egy 2-1-es vereség is belefért a Realnak, amely aztán újfent megnyerte a trófeát.

Az Atlético akkor sem szabadult meg a Ronaldo-átoktól, amikor a portugál a Juventushoz igazolt, mert 2019 tavaszán a nyolcaddöntőben az Atleti hiába épített fel kétgólos előnyt a párharc első meccsén, Torinóban egy mesterhármassal CR egyedül intézte el Diego Simeone csapatát.

A mostani párharc első felvonását Madridban, a Wanda Metropolitanóban játsszak majd szerda este 21 órától.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik