Nemzetközi foci

Szalaiékat kifütyülték, az elnököt lemondásra szólították fel a Fener szurkolói

Serhat Cagdas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Serhat Cagdas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

A Fenerbahce a magyar válogatott Szalai Attilával a soraiban 3-2-es vereséget szenvedett a vendég Slavia Prahától a labdarúgó Konferencia Liga nyolcaddöntőjébe jutásért zajló párharc első, csütörtöki mérkőzésén.

Kapcsolódó
Újabb nagy hazai pofont kapott a Dortmund, büntetővel menekült meg a Barca
Másfél héten belül a Leverkusen és a Rangers is simán verte Marco Rose csapatát.

Az MTI tudósítása szerint a cseh együttes az első félidő végén került előnybe, de az isztambuli csapat a szünet után nem sokkal egyenlíteni tudott. A prágaiak a következő hat percben viszont kétszer is eredményesek voltak, közben Szalai a 61. percben sárga lapot kapott. A Fenerbahcének aztán a 83. percben sikerült újabb gólt szereznie, de így is kedvezőtlen helyzetből várja a visszavágót.

A török hírügynökség azt írta, hogy miután a Fenerbahce a 45. percben hátrányba került, a szurkolói tüntetni kezdtek Ali Koc klubelnök és a vezetőség ellen, akiket lemondásra szólítottak fel.

A Yenicag Gazetesi hozzátette, hogy a második félidőben már a játékosok is célponttá váltak, akiket először kifütyültek, majd azt kiabálták nekik, hogy vegyék le a mezüket, mert nem méltóak rá.

A Fenerbahce a török bajnokságban mindössze a 6. helyen áll, legutóbbi öt tétmérkőzése közül mindössze egyet nyert meg és háromszor kikapott.

A PSV Eindhoven a vártnál kisebb különbséggel, 1-0-ra nyert otthon az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen, a dán Midtjylland pedig ugyanilyen arányban győzte le a vendég görög PAOK Szaloniki gárdáját. A Rapid Wien az utolsó 25 percben emberhátrányban futballozva is diadalmaskodott, mégpedig 2-1-re a holland Vitesse-szel szemben.

A Partizan Beograd 1-0-ra nyert a Sparta Praha otthonában, a belgrádiak magyar válogatott játékosa, Holender Filip a cseresorból nézte végig a mérkőzést. A győztes gólt a holland Queensy Menig szerezte a 78. percben.

A csehekhez hasonlóan házigazdaként került hátrányba a skót Celtic, amely nagy meglepetésre 3-1-re kikapott a norvég Bodö/Glimt csapatától. A Leicester City és az Olympique Marseille ugyanakkor magabiztosnak tűnő előnyt szerzett hazai pályán dán, illetve azeri ellenfelével szemben.

A visszavágókat egy hét múlva rendezik, a nyolcaddöntő sorsolását jövő pénteken tartják. A döntőre május 25-én, Tiranában kerül sor.

Konferencia Liga, a nyolcaddöntőbe jutásért, első mérkőzések

Fenerbahce (török) – Slavia Praha (cseh) 2-3 (0-1)
Rapid Wien (osztrák) – Vitesse (holland) 2-1 (2-0)
Midtjylland (dán) – PAOK (görög) 1-0 (1-0)
PSV Eindhoven (holland) – Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 1-0 (1-0)
Sparta Praha (cseh) – Partizan Beograd (szerb) 0-1 (0-0)
Celtic (skót) – Bodö/Glimt (norvég) 1-3 (0-1)
Leicester City (angol) – Randers (dán) 4-1 (1-1)
Olympique Marseille (francia) – Qarabag (azeri) 3-1 (2-0)

Olvasói sztorik