Jonathan NACKSTRAND / AFP
Nemzetközi foci

Összekülönbözött a kapitánnyal, lemondta a válogatottságot a Chelsea BL-győztes játékosa

A Bajnokok Ligája-győztes Hakim Ziyech akkor sem tervezi visszatérését a marokkói labdarúgó-válogatottba, ha az együttes kijut a november-decemberi katari világbajnokságra. A Chelsea légiósa kedden újságíróknak kijelentette, ebben a kérdésben végleges a döntése, nem szerepel a nemzeti együttesben.

Arra koncentrálok, amit a klubommal csinálok

– mondta, majd utalt arra, hogy Vahid Halilhodzic szövetségi kapitány döntött ebben a kérdésben, amit tiszteletben kell tartani még akkor is, ha szerinte a szakember indoklása nem felel meg a valóságnak. „Számomra ez teljesen világos, ezért nem térek vissza a válogatottba” – nyilatkozta.

A 28 éves Ziyech Hollandiában született, és szerepelt szülőhazája korosztályos válogatottjaiban, de felnőttként már a marokkóiakat választotta, akiknél 2015 óta 40 mérkőzésen 17 gólt szerzett.

Kapcsolódó
93. perces bombagóllal jutott tovább az Újpest a kupában
A meccs utolsó lehetőségéből harcolta ki a továbbjutást a címvédő.

Halilhodzic tavaly szeptember elején fegyelmi okokra hivatkozva mellőzte őt a válogatottnál, amelynek azóta már 15 mérkőzése volt. Állítása szerint Ziyech június közepén, amikor két felkészülési összecsapást játszottak, válogatott futballistához méltatlanul viselkedett: késett, nem volt hajlandó dolgozni, majd arra hivatkozva nem akart leülni a kispadra, hogy nincs megfelelő fizikai állapotban. Pedig az orvosi stáb megvizsgálta, és játékra alkalmasnak találta.

Halilhodzic a kameruni Afrika Kupára sem válogatta be – Marokkó másfél héttel ezelőtt a negyeddöntőben búcsúzott –, és nyilatkozataiban közvetetten már utalt arra, hogy a továbbiakban sem számít Ziyechre.

A szélső így március végén sem lesz ott a csapatban a vb-részvételről döntő, Kongói DK ellen selejtezős párharcban.