Burkina Faso elgázolta a házigazdát, mégis elbukta az Afrika Kupa bronzérmét

A házigazda Kamerun szerezte meg a bronzérmet a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáján, miután a 3-3-as döntetlen után tizenegyespárbajban legyőzte Burkina Faso válogatottját, írta az MTI.
Kapcsolódó cikkek

Nem indult jól a bronzcsata a hazaiak számára, a vezetést ugyanis Burkina Faso szerezte meg a 24. percben, a szünet előtt pedig megduplázta az előnyét egy kameruni öngóllal.

Kapcsolódó
Megható pillanatok: Cristiano Ronaldo tizenegyest rontó csapattársát vigasztalta
Már a legjobb 32 között kiesett a Manchester united.

A szünetben Toni Conceicao, Kamerun portugál szövetségi kapitánya kettős cserével igyekezett frissíteni együttesén, de kisvártatva megint Burkina Faso volt eredményes, így háromgólosra hízott a házigazdák hátránya.

A kameruniaknak aztán a 71. percben összejött a szépítés, egyik legnagyobb sztárjuk, Vincent Aboubakar pedig a 85. és a 87. percben is betalált a rivális kapujába, ezzel sikerült döntetlenre menteniük az összecsapást, és kiharcolni a tizenegyesrúgásokat.

A büntetőpontról a kameruni futballisták voltak pontosabbak, öt próbálkozásból öt gól született, míg a másik oldalon négy kísérletből egy célt tévesztett, így a bronzérmet nagy csatában Kamerun szerezte meg.

Vincent Aboubakar 48 év után az első játékos, aki nyolc gólig jutott az afrikai kontinenstornán, ez legutóbb 1974-ben a zairei Ndaye Mulambának sikerült, aki kilenc találatig jutott.

A vasárnapi döntőt Szenegál és Egyiptom vívja.

Afrika Kupa, bronzmérkőzés

Burkina Faso – Kamerun 3-3 (0-2, 3-3, 3-3) – tizenegyesekkel: 3-5
gól: S. Yago (24.), Onana (43., öngól), Outtara (49.), illetve Bahoken (71.), Aboubakar (85., 87.)