Nemzetközi foci

Gulácsi rossz passza vezetett a Bayern győztes góljához

SVEN HOPPE / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
SVEN HOPPE / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

A Bayern München hazai pályán 3-2-re legyőzte az RB Leipzig csapatát a Bundesligában. Willi Orbán és Gulácsi Péter végigjátszotta a mérkőzést, Szoboszlai Dominik a félidőben állt be csereként.

A Bayern kétszer szerzett vezetést (előbb Müller, majd Lewandowski volt eredményes), a Lipcse azonban kétszer is egyenlített. A döntő pillanat az 58. percben követezett, amikor Gulácsi rossz passza után, egy középre tett labdába ért bele rosszul Gvardiol, a lövés pedig a kapuba hullott – a magyar kapus tehetetlen volt. A legnagyobb egyenlítési lehetőség Szoboszlai lövése után volt, de Neuer védett.

A Bayern München magabiztosan vezeti a bajnokságot, a Lipcse csak a hetedik.

Kapcsolódó
„Kurva gyenge” – a Gyirmót kiesőhelyre taszította az Újpestet
Az utolsó előtti helyen áll az Újpest a bajnokságban.

A magyar válogatott Sallai Rolandot is foglalkoztató Freiburg 1-0-s vereséget szenvedett a Köln vendégeként. A magyar szélső a szünetben állt be, amikor csapata már hátrányban volt, aztán néhány perc múlva be is talált a kapuba, ám a gólt videobírós ellenőrzés után érvénytelenítették.

A szintén magyar válogatott Szalai Ádám együttese, a Mainz viszont győzött, 2-0-ra a vendég Hoffenheimmel szemben. Szalai a 87. percben állt be csereként. A támadó legutóbb december 4-én lépett pályára, az elmúlt hetekben közlekedési balesete, majd műtétje miatt nem számíthattak rá.

Az ugyancsak válogatott Schäfer Andrást sérülés miatt nélkülöző Union Berlin kikapott Augsburgban, míg a Frankfurt gólokban gazdag összecsapást nyert meg a Stuttgart otthonában.

Bundesliga, 21. forduló

Bayern München-RB Leipzig 3-2 (2-1)
1. FC Köln-SC Freiburg 1-0 (1-0)
FSV Mainz 05-TSG 1899 Hoffenheim 2-0 (0-0)
FC Augsburg-1. FC Union Berlin 2-0 (1-0)
Arminia Bielefeld-Borussia Mönchengladbach 1-1 (1-1)
VfB Stuttgart-Eintracht Frankfurt 2-3 (1-1)

Olvasói sztorik