Nemzetközi foci

A Barca támadója döntött, de ez sem neki, sem a klubnak nem jó

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP
Ousmane Dembélé nem hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését, és bár voltak ajánlatai, nem igazolt el Barcelonából.

A téli átigazolási időszak utolsó napján az egyik legtöbbet Ousmane Dembélé neve forgott a sajtóban: miután a francia játékos nem hosszabbított a Barcelonánál, így reális esély volt arra, hogy télen távozik, érkezett is érte két ajánlat, ám hiába engedte volna el őt a Barca, ő maga nem tudott megegyezni az érdeklődő klubokkal. Így jelen állás szerint kitölti a nyáron lejáró szerződését.

Kapcsolódó
Aubameyang végleg a Barcáé, amelynek fizetnie sem kell érte
Az Arsenal nagyot bukott a távozásán, igaz, az évi 15 millió fontos fizetését megspórolja.

Joan Laporta, a Barcelona elnöke sajtótájékoztatón érintette Dembélé helyzetét, szavai alapján nem túl boldog amiatt, ahogy alakultak a dolgok. Laporta elmondta, érzése szerint elég jó hosszabbítási ajánlatot tettek a 24 éves játékos elé, amit nem fogadott el, mert nagyobb fizetést akart magának kiharcolni.

Ezután kaptunk érte két ajánlatot, jók voltak. Meglepetten vettük tudomásul, hogy egyiket sem fogadta el. Az egyik egy angol klubtól érkezett, ő mégis úgy döntött, hogy itt marad további fél évet. Ez neki és a klubnak sem jó

mondta a Mundo Deportivo cikke szerint Laporta, aki hozzátette, már csak azzal is nehéz helyzetbe hozta a Barcelonát, hogy továbbra is állni kell a fizetését, márpedig így is sokat kell matekoznia a klubnak, hogy beférjen a liga által meghatározott fizetési sapkába.

Joan Laporta azzal folytatta, hogy nehéz értelmezni ezt az egészet. Arra gyanakodnak, hogy egy klubbal már megegyezett korábban, nekik viszont azt kell szem előtt tartaniuk, mi a jó a Barcelonának. A Mundo Deportivo szerint nem kizárt az sem, hogy felbontják a francia szerződését.

Ousmane Dembélé 2017-ben, 140 millióért érkezett a Borussia Dortmundtól, amikor leigazolták, akkor ez volt a második legnagyobb összeg, amit focistáért kifizettek. A Barcánál azonban sérülések hátráltatták, huzamosabb ideig nem tudta hozni a tőle elvárt szintet, miközben fegyelmi problémák is adódtak vele, egy időben arról írtak, hogy videojáték-függő.

Négy és fél év alatt 129 mérkőzésen lépett pályára, 31 gólja és 23 gólpassza volt ezeken. A barcelonai szezonjai közül mindössze egy olyan volt, amiben legalább 20 gólból kivette a részét (14 gól és nyolc gólpassz formájában, még 2018/19-ben).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik